Prachtboek vol muzikale ‘zielzuchten’


Creatief met corona. Dat waren de eerste woorden die mij te binnen schoten toen de in Dordt woonachtige journalist en auteur Guido Bindels besloot om op (dat door mij wel eens vervloekte) Facebook  mooie muziek te gaan delen. Bindels, die vanwege een ietwat broze gezondheid momenteel veel tijd thuis doorbrengt en daar ook nog eens, afwisselend met zijn ex-vrouw Marion, de verzorging op zich heeft genomen van zijn eveneens kwetsbare, want meervoudig gehandicapte dochter Brigitte, zag zo nu en dan de muren op zich afkomen en begon een prachtige en veel gelezen internetrubriek die hij ‘Zuchten van de Ziel’ noemde. Het idee, zoals goeie ideeën dat wel vaker zijn, was simpel: Bindels schreef gepassioneerde verhalen over muzikale pareltjes van, ik noem maar wat, Pink Floyd, Bowie en Bob Marley en plaatste daar de YouTube-links naar de mooiste uitvoeringen van die nummers onder. De rubriek, vol van persoonlijke herinneringen was, zoals de titel al beloofde, inderdaad een ware ‘zielzucht’ en sloeg in als een bom. En toen hij zelf een beetje uitgeschreven was vroeg Bindels (die in het verleden prachtige wielerboeken schreef) collega’s en oud-wielrenners, onder wie Mart Smeets, Maarten Ducrot, Bert Wagendorp en Edwin Winkels, om een bijdrage te leveren. Tot mijn trots kreeg ik ook zo’n verzoek en ik schreef recht uit het hart een verhaal over een muzikale reis die me van New Orleans, naar Brussel en uiteindelijk weer naar Dordrecht leidde. Van Zuchten van de Ziel is nu een boekversie verschenen en deze troostrijke verhalenbundel, waaraan ondermeer ook Vincent Bijlo, Belinda Meuldijk, Viggo Waas en filmmaker Martin Koolhoven  belangeloos meewerkten, ligt nu (vergezeld van ‘playlisten’ op YouTube en Spotify) in de winkel. Ik zeg: kopen dat boek, waarover u vandaag overigens meer kunt lezen in het weekendmagazine van deze krant. Waarom ik er zo ongegeneerd reclame voor maak? Simpel… omdat u er een goed doel mee steunt, namelijk Brigitte Bindels en haar medebewoners in zorglocatie Schouwenhof te Dordrecht. Ga naar: http://www.zuchtenvandeziel.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s