Buitenkansje voor snelle beslissers…


Te koop: voetbalcluppie in Dordrecht. Actief in de Kunstgrascompetitie, maar beschikt zelf alweer enige tijd over écht gras. Aandachtspunt 1: deze competitie (officiële naam Keuken Kampioen Divisie) bestaat uit 20 clubs, waarvan er vier niet kunnen promoveren, aangezien het hier de jeugdelftallen betreft van bestaande clubs die in de hoogste divisie actief zijn. Deze elftallen spelen in wisselende samenstelling, afhankelijk van de prioriteiten van de A-selectie, hetgeen de kunstgrascompetitie enigszins onrechtvaardig maakt. Je kunt het namelijk treffen door nou net toevallig te moeten aantreden tegen een Ajax met louter licht autistische kleuters, maar je kunt ook de pech hebben dat je geconfronteerd wordt met een halve A-selectie die speeltijd moet op doen. Aandachtspunt 2: Van de 16 serieuze tegenstanders die nog over zijn spelen er minstens tien op kunstgras, een ondergrond die van voetbal ineens ‘een heel ander spelletje’ maakt, hetgeen eveneens enige onbalans in de competitie veroorzaakt. Aandachtspunt 3: continuïteit in kunstgrascompetitie is, mits beschikkend over voldoende financiële middelen, gegarandeerd, aangezien degraderen hieruit momenteel niet tot de mogelijkheden behoort. Aandachtspunt 4: de aanhang van deze club is klein, maar wel trouw, gezellig en op een leuke manier fanatiek. Opmerkelijk is dat de vaste kern over het algemeen méér oog voor elkaar heeft dan voor de wedstrijd, maar juist het feit dat het spelletje voetbal voor hén niet het allerbelangrijkst is (de naborrel in de kroeg trekt vaak meer mensen) maakt de FC Dordrecht-supporter bijzonder. Aandachtspunt 5: de aanhang wordt over het algemeen groter bij incidenteel succes, ofwel, de club kent veel zogeheten ‘mooi-weer-supporters.’ Aandachtspunt 6: gemeente is niet ál te voetbalminded. Prioriteit op sportgebied ligt bij shorttrack en moderne dans. Aandachtspunt 7: de accommodatie, nu sterk gelijkend op een Grieks vluchtelingenkamp, vereist enig kluswerk. Prijs: n.o.t.k. Liefst geen bel-Chinezen. Met oligarchen uit onbestendige Oostblokstaten en Arabieren met handelsgeest kán onderhandeld worden. Buitenkansje voor snelle beslissers. Alles moet weg, dus grijp uw kans.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s