In Dallas aan de Merwede wordt veel ‘bekokstoofd’


In Sliedrecht zijn ze nog altijd niet helemaal bekomen van de meeste recente eeuwwisseling die toch al weer twee decennia geleden plaats vond. De woordjes ‘konkelfoezen’ en ‘bekokstoven’ moeten hier wel zijn uitgevonden, want bestuursbesluiten worden hier nog altijd voornamelijk genomen in allerhande achterkamertjes. Nu heb ik een sprankje hoop dat de 21-ste eeuw ook in Sliedrecht uiteindelijk een keer gaat toeslaan, want nog niet zo heel lang geleden gaf de Sliedrechtse burgemeester Van der Borg al aan dat het in Baggercity op bestuurlijk gebied allemaal ‘best wel een tandje professioneler’ zou mogen. Zover is het blijkbaar nog niet, want Sliedrechtse colleges voeren, eigenlijk al zo lang ik kan me kan heugen, nog altijd bedenkelijke toneelstukjes op in de gemeenteraad met betrekking tot besluitvorming over welk onderwerp dan ook. Simpel gezegd… er wordt in de raad soms wel over plannen en ideeën gesproken, maar da’s meestal een bühnespel aangezien de werkelijke besluiten stiekempjes al lang en breed in genoemde achterkamertjes (en misschien ook wel in de wandelgangen tussen de kerkbankjes) genomen zijn. Dat is frustrerend voor de oppositie en bijna een tv-serie (Dallas aan de Merwede) waard. Momenteel is er in het dorp politieke heisa rond het voormalige gebouw van de Groen van Prinstererschool, aan de rand van het centrum tegenover de Jumbo. Burgemeester en wethouders hadden blijkbaar al besloten om dit pand te verpatsen aan een kerkgenootschap. Daar waren kennelijk alweer afspraken over gemaakt, terwijl de oppositie toch écht nog in de veronderstelling (of op z’n minst in de hoop) leefde dat op deze plek wellicht een parkje of wat woonruimte zou verrijzen. Maar nee hoor… het was allemaal alweer bekokstoofd in de welbekende Sliedrechtse konkelfoeskamertjes. En dat terwijl er in de raadszaal van te voren niet eens, zoals dat wel zou moeten,  over de bestemming van dit lapje grond (alsmede over de waarde hiervan) van gedachten gewisseld is… nee, zelfs niet voor de bühne.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s