Er zit een hiaat in mijn kennis van BN’ers…


Niet om blasé te doen hoor, maar ik kijk eigenlijk zelden naar televisieprogramma’s op de commerciële zenders. Dit omdat ik, los nog van die ellenlange reclameblokken, als gevolg van de toon die daar wordt aangeslagen, vaak het gevoel krijg dat zij denken dat ik aan het syndroom van Down lijd. En louter hierom zit er tegenwoordig een groot en groeiend hiaat in mijn kennis van zogeheten ‘BN’ers’, terwijl ik toch zo’n twintig jaar actief was in de juist met bekende Nederlanders gevulde wereld die talkshow heet. Alleen speelde dat zich af in een tijd dat mensen nog vooral bekend waren vanwege het feit dat ze, ik noem maar wat, goed kon acteren, zingen of sporten. Tegenwoordig schijnt bekendheid een eigenschap op zich te zijn. Gistermiddag wees ik iemand, in het bijzijn van een buurtman, de weg naar de Wolwevershaven. Toen de vrouw na mijn ingewikkelde verhaal (stuur maar eens iemand vanaf de Vest naar de Wolwevershaven via routes waar je met de auto wél mag komen) ietwat verdwaasd wegreed, zei mijn buurman: ,,Weet je wel wie dat was?’’ Ik moest het antwoord schuldig blijven en hij noemde een naam die in mijn bovenkamer geen kwartje liet neerdalen. ,,Joh, da’s die en die. ,,O… en wat doet ze dan? Nou, ze zit een programma. Ja, dat snap ik, maar wat doet ze in dat programma? Tja, niks eigenlijk, ze zit er gewoon in.’
Ik had me voorgenomen om haar thuis dan maar eens even lekker een potje te gaan Googelen, maar helaas… eerst moest de hond nog uit, daarna nog even koken en ’s avonds was haar naam me alweer ontschoten. En om dáár nou de buurman voor te gaan bellen? Nee, dat doe je dan ook weer niet. Sorry dus, als ik u nu om niks nieuwsgierig heb gemaakt. Het was iets met een eiland en eh… heel veel cocktails en bikini’s. Dát heb ik dan weer wél onthouden.

Advertentie

2 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s