Namens alle ‘sponsors’ van de blunderpot…


Ik heb een leuke tip voor de gemeente… neem weer eens een ouderwetse opzichter in dienst, die bij het opleveren van werkzaamheden (met de opdrachtbon in de hand) even naloopt of het werk naar tevredenheid is uitgevoerd. Ja, dat kost een paar centen, dat snap ik wel, maar ik denk dat het uiteindelijk méér oplevert. Hoe ik hier op kom? Vanwege de Lange Gelderse Kade eigenlijk. Die was opnieuw bestraat, met van die geinige klinkertjes en eh… er was ook nog iets met bomen, die moesten worden weggehaald en in speciale bakken worden geplaatst worden. Alleen bleken die bakken te klein te zijn en dus moesten er weer nieuwe komen. Wie dat betaalt? Nee, niet de heer Z.L. Gerritje uit Den Bosch, maar ú, inwoner van Dordt, belastingbetaler en dus hoofdsponsor van het gemeentelijke blunderpotje. Jawel, blunderpotje, want in de ‘vernieuwde’ Lange Kelderse kade zitten nu zóveel gaten en kuilen dat het inmiddels de ultieme abortusroute voor abusievelijk bezwangerde jongedames op de brommert geworden is. Nee, in Dordt gaan wegwerkzaamheden zelden in één keer goed. Op het Scheffersplein bijvoorbeeld lagen de keitjes, na her-betegeling, dermate schots en scheef dat Ary Scheffer bijna van zijn sokkel lazerde van het lachen omdat hij weken achtereen getuige was van slapstick-achtige struikelpartijen. Die tegels moesten vervolgens ‘dan maar’ vlak geslepen worden… ofwel, hup, wéér een greep uit de blunderpot. Dan was er nog de Visstraat die keer op keer opnieuw open moest en ook herinner ik me nog de Nieuwe Haven die eveneens in korte tijd twee maal op de operatietafel lag omdat men daar vergeten was de benodigde kabels te leggen, O wacht… ik vergeet nog even het dubbele werk aan de Wijnstraat (iets met voegen) en de neverending story rond die jeuktunnel aan de Laan der VN (iets met tegels en foute lijm). Nu ik het zo op een rijtje zet denk ik dat zo’n opzichter een héél jaarsalaris al binnen een maand kan terugverdienen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s