Een topactie van Lionsclub Thuredriht


Nu is mijn column in principe niet bedoeld om er reclame in te maken, maar zo af en toe maak ik van harte een uitzondering op die regel. Ik vind het namelijk prachtig als mensen een negatieve situatie weten om te zetten in iets positiefs en dát dan ook nog een op een creatieve manier. Waarover ik het heb? Ik leg het graag even uit.
Al sinds jaar en dag organiseert de Lionsclub Thuredriht elk jaar een kerstdiner voor 150 plaatsgenoten die het niet zo breed hebben en om die reden zijn aangewezen op de Voedselbank. Maar helaas gooide de coronacrisis – excuses voor de woordspeling – roet in het eten en kan het diner, althans in de gebruikelijke vorm, niet doorgaan. In plaats van het evenement dan maar te cancelen verzonnen de ‘Dordtse leeuwen’ een alleraardigst alternatief. Onder de naam ‘Jij blij – Zij blij’ is de serviceclub een actie begonnen waarbij het mes als het ware – hè verdorie, wéér een culinaire woordspeling – aan twee kanten snijdt. Hoe het werkt? Appeltje, eitje (sorry, ik kan het niet laten): Thuredriht zorgt voor diners aan huis bij de deelnemers en die diners worden geheel en al verzorgd door een zestal bekende Dordtse horecaondernemingen. En nee, ik ga even geen namen noemen, want die komt u vanzelf wel tegen op de website van Lionsclub Thuredriht (even Googelen) of op de flyer die u ongetwijfeld de komende weken bij een van uw favoriete Dordtse afhaalrestaurants onder ogen krijgt. Dankzij uw bijdrage (die kan variëren van een paar eurootjes tot een volledige maaltijd á raison van € 20,-) worden de deelnemende horecabedrijven, die tóch al een moeilijk jaar hadden, keurig betaald en genieten héél veel Dordtenaren met een smalle beurs in december tóch van een kostelijk kerstdiner. Ik zeg: laten we van deze actie de komende weken net z’n allen een succes maken. Kúnnen geven is immers het mooiste geschenk dat je zelf kunt krijgen.

Om mee te doen, klik op deze link:
Lions Dordrecht Thuredriht Zij blij Jij blij (lions-zijblij-jijblij.nl)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s