Gezocht: tijdelijke plek voor kermis…


Er zijn daar inmiddels al wat kantoorpandjes tot appartementen verbouwd, maar over een tijdje gaat het pas écht beginnen… de grootscheepse renovatie van de Spuiboulevard en een deel van het gebied daar achter. Feit is dat de Spuiboulevard, zo’n beetje vanaf medio 2023, geen doorlopende weg richting de binnenstad meer zal zijn. Voor zover ik begrepen heb zal verkeer (komende vanaf het viaduct onder de Zwijndrechtse brug) de diverse parkeergarages in de binnenstad vanaf dán moeten gaan ‘aanvliegen’ via de Burgemeester de Raadtsingel, de Stationsweg en de Cornelis de Wittstraat. De Spuiboulevard, zoals we die nu nog kennen gaat rond die tijd min of meer ‘op’ in dat nieuwe buurtje dat straks moet verrijzen op de plek waar nu nog vooral kantoorkolossen staan. Hoe dat in de praktijk, qua verkeersdoorstroming gaat ‘lopen’, vind ik moeilijk in te schatten, maar wat ik wél weet is dat de Dordtse kermis en de Dancetour op Koningsdag eigenlijk volgend jaar al moeten verkassen en ook niet meer kunnen terugkeren op de vertrouwde plek, simpelweg omdat die plek straks niet meer bestaat. Maar waar moeten die evenementen dan naartoe? Los van het feit dat dit gebied straks dus op de schop gaat, wordt er in de burelen van het Stadskantoor (dat trouwens zelf ook tegen de vlakte gaat) al jaren gepuzzeld over een ‘nieuwe’ vaste bestemming van de kermis. Ik droeg daar in het verre en recente verleden al diverse suggesties over aan, maar al die ‘gedroomde’ plekken blijken, om uiteenlopende redenen, toch meestal ongeschikt te zijn: Statenplein (weekmarkt), Scheffersplein (horecaplein), Otto Dicke Plein, Beverwijcksplein en Energieplein (te klein) en Wezigtpark (ongewenst). Een nieuw te bouwen evenementenplein nabij de Zwijndrechtse brug moet uitkomst bieden. Op zich een prima idee lijkt me, alleen bestáát dat nieuwe plein voorlopig nog niet. Voor die ‘compactere’ Dancetour is ongetwijfeld wel een tijdelijke locatie te vinden, maar waar ‘herbergen’ we in de tussentijd de Kermis? Iemand een idee misschien?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s