Een magisch rondje Dordt in de avond…


Ik heb zelf dat rondje inmiddels al meermalen gelopen en het verveelt nog steeds niet: blauwe bomen op de Pottenkade, salamanders die op een pand aan de Voorstraat omhoog kruipen (zichtbaar vanaf de Pottenkade dus), groene verlichting onder de bruggen, prachtige videoprojecties op het Stadhuis en als klap op de vuurpijl die prachtig verlichte jachten aan de Nieuwe Haven. Nu weet ik niet of dat laatste er ook écht bij hoort, want volgens mij is dát gewoon een particulier initiatief van de booteigenaren, maar het maakt het avondspektakel wél helemaal af. En oh ja, loop vervolgens ook nog even de Buitenwalevest op, want aan de overkant ziet het er ook reuze kleurrijk en gezellig uit. Kortom een avondwandelingetje Dordt doet een mens goed in deze soms wat sombere blijf-thuis-tijden en ik kan ook iedereen aanbevelen om dat de komende weken gewoon een keertje te gaan doen. Neem lekker een thermoskannetje warme chocolademelk mee en ik garandeer u een topavond.
Het zogeheten Dwaallichtspoor is een idee van de POBD (Promotie Ondernemers Binnenstad Dordt) en is er op gericht om mensen te verleiden tot een bezoekje aan de binnenstad. En dat dan min of meer corona-proef, want het project is bewust wat sobertjes opgezet, (hier een dingetje, daar een dingetje) zodat je nergens echt door eh… massaliteit overvallen wordt. Die bescheiden opzet werkt, want zelfs bij het stadhuis, dat nu écht spectaculair oogt, was er genoeg ruimte voor iedereen op anderhalve meter. Terwijl ik door de stad wandel fantaseer ik over wat er allemaal nóg meer zou kunnen met licht- en videotechnieken in die prachtige binnenstad: sneeuw die vanaf de Grote Kerk dwarrelt, Ary die op zijn plein af en toe een ander jasje aantrekt, Johan en Cornelis die van plaats verwisselen en pilaren op het Statenplein die een lichtdansje maken… alles kan. Het project Dwaallichtspoor smaakt écht naar meer en is ook zeker iets voor Dordt in eh… post-coronatijden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s