‘Dag opa, sorry nog voor dat fatale pleurisje’


Aan alle klagers, schreeuwers, viruswappies en andere mopperkonten,
Wat een ramp hè, dat de Hema, de Wibra en de Action tóch niet open zijn. Of is het misschien helemáál niet zo erg, dat er nu even geen lange rijen mensen elkaar in drukke binnensteden staan vol te rochelen? Trouwens, als een bezoek aan de Action (leverancier van Chinese plastic rotzooi die u tóch al niet nodig had) het hoogtepunt van uw dag vormt, dan zou ik mijn leven nog eens goed onder de loep nemen. En die Kerst? Dùùh… die ‘viert’ u dan toch gewoon een keertje wat soberder. Of vindt u dat een kersttafel die niet lijkt op de Lidl-reclame die u op de treurbuis voorbij ziet komen al bij voorbaat mislukt is? Jammer hoor, van die geurkaars en dat lichtgevende rendiertje (made in Wuhan) die nu op uw vensterbank ontbreken, maar prettig misschien voor uw kwetsbare familieleden en vrienden die er volgend jaar dan misschien wél bij zijn. Of viert u Kerst 2021 liever met een bezoekje aan de Essenhof? ‘Dag opa… sorry nog, dat we u vorig jaar aan de dertienkoppige dis een fataal pleurisje bezorgd hebben.’
En hou ook eens op met dat ordinaire schelden op bewindslieden die impopulaire beslissingen moeten nemen. Nee, zij zijn niet feilloos, maar kijk eens in de landen om u heen: in detail zijn er verschillen, maar het is overduidelijk dat we momenteel wereldwijd in hetzelfde schuitje zitten en dat bestuurders soms knopen moeten doorhakken op basis van minstens vijftig tinten grijs. Het is goedkoop om ze om de oren te slaan met nou nét die ene tint die in uw straatje te pas komt.
Natuurlijk heb ik te doen met horecamensen, theatermakers, winkeliers, alleenstaanden, muzikanten, jongeren, senioren en ouders van jonge kinderen. Over hun ellende wil ik ook zeker niet heen walsen, maar feit is dát we pas weer kunnen walsen door dat nu even niet te doen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s