‘Over wat er in 2021 wéér niet gaat gebeuren’


Ik vind het altijd weer mooi zo’n nieuw jaar… nieuwe ronde, nieuwe kansen, zeg maar met hopelijk ook nog eens zo’n wonderprikkie dat er voor gaat zorgen dat we straks – geen idee wanneer precies – weer lekker met z’n allen naar de kroeg, het restaurant, het voetballen of het theater mogen. Toch voorzie ik dat 2021 in een aantal opzichten een eh… herhaling van zetten gaat worden.
Want neem nou dat Teerlinkpandje aan de kop van de Kalkhaven dat alweer zó lang staat te verkrotten. Gaat daar nu eindelijk eens een keer ‘iets’ gebeuren voordat dit monumentje uit eigen beweging de grond in zakt? Al vele jaren achtereen spreek ik in mijn eerste januari-columns al diezelfde hoop uit, maar nog altijd gebeurt hier niks, nakkes, nada.
Dat geldt ook voor het ANWB-pand aan de Spuiboulevard, waar kennelijk eveneens geen beweging in te krijgen is. Beide panden zijn eigendom zijn van één en dezelfde projectontwikkelaar en ik mag toch hopen dat deze immer blufpokerende projectontwikkelaar (Van Pelt dus) niet zal worden ingehuurd voor het project Huis van Stad en Regio (lees: het nieuwe stadskantoor), want anders zitten er straks een heleboel ambtenaren héél lang in een noodgebouw.
Nu ben ik verder niet zo van de toekomstvoorspellingen hoor, maar ik vrees dat we komend jaar ook geen ontwikkeling zullen ontwaren met betrekking tot dat beloofde hotel aan het Vrieseplein en ook de al minstens zo lang lopende wens van FC Dordrecht om nu eindelijk eens dat eh… ‘verherbouwd’ voetbalstadionnetje te kunnen laten neerzetten gaat in 2021 zeker niet worden vervuld. Die ‘misplaatste’ rioolkast voor de Hazelaarstraat 4 zal daar trouwens eveneens nog wel een jaartje blijven staan.
Mijn glazen bol zegt dat we komende zomer rondom het nu al zó lang leegstaande V&D-pand en bij de Kunstkerk aan de Museumstraat nu eindelijk wél wat beweging mogen ontwaren. Toegegeven… da’s wensvol denken, maar zo’n heel nieuw jaar moet je een beetje positief aanvangen toch?

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s