Eén tik en blub zei die ‘gluurmug’


Drones… ze hebben er schoon genoeg van in Kinderdijk. Er wordt daar momenteel door twee wethouders uit die regio zelfs aangestuurd op een droneverbod. De molenaars aldaar klagen namelijk al jaren over voortdurende overlast van ‘dronegluurders’ (op zoek naar zonnende molenaarsvrouwen in bikini) en dus begrijp ik wel dat ze die dingen daar liever aan de grond houden. Nu snap ik op zich best dat die apparaatjes momenteel massaal langs de kassa van de Mediamarkt gaan, want ze vormen een prachtig hulpmiddel bij het maken van gelikte video- en fotoreportages. Zelf was ik ruim vijftien jaar werkzaam in omroepland en in die periode moest je voor een beetje topshot nog ouderwets een kerktoren opklimmen. Nu zie je zelfs bruiloftsfotografen met zo’n ding rond sjokken, want de klanten eisen tegenwoordig Hollywoodkwaliteit… voor minder doen ze het niet. Helaas zitten er ook vervelende kantjes aan drones, of beter gezegd aan sommige gebruikers er van. Ik heb het nu over de vervelio-droners. Kent u die? Dat zijn van die gasten die, als u bijvoorbeeld lekker aan een rivierstrandje in de Biesbosch ligt te ontspannen, even gezellig komen ‘buurten.’ Toegegeven, ik had die middag misschien beter geen eh… flikker-nou-eens-op-gebaar kunnen maken, want dat maakte de lol van die pestkop alleen maar groter. Maar liefst een half uur achtereen liet hij zijn drone keer op keer vlak over ons heen cirkelen, tot ik besloot om uit te halen met mijn handdoek. Het was nog raak ook en zo viel die piepkleine gluurmug zomaar ineens ‘blub’ De Nieuwe Merwede in. Gevalletje ‘eigen bult’, zeg maar en eerlijk gezegd vond ik het nog jammer ook dat de eigenaar, die zich aan de Werkendamse kant van de rivier bevond (we konden hem daar briesend van woede zien staan) geen verhaal durfde te komen halen. We hebben zelfs nog even gezwaaid, maar hij stapte niet op het pontje. Jammer hoor, want ik had een leuke camerastandpunt in gedachten. Nee, geen topshot… lager.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s