Een kantoorpand op de mooiste plek van het land


Nee, je kunt niet zeggen dat het een onopvallend ding is, dat nieuwe hoofdkantoor van Fokker. Ik maakte onlangs een ‘bruggenrondje’ (vanaf Dordrecht via de Papendrechtse brug richting de brug over de Noord en vervolgens weer naar Dordt via de Veerdijk in Ambacht en de Zwijndrechtse brug) en kwam er achter dat het Fokker-kantoor aan de Papendrechtse Slobbengors, zo’n beetje, vanuit elke ‘hoek’, voortdurend zichtbaar is. Je kunt dus met recht stellen dat het een beeldbepalend gebouw is. Ongetwijfeld zullen de meningen over dit nieuwbouwpand (en dat mág ook natuurlijk) verdeeld zijn. Zelf vind ik het eigenlijk wel een mooi ontwerp, alleen vind ik het stiekempjes ook wél weer een beetje jammer dat het uiteindelijk  ‘gewoon’ een kantoorpand is. Ik bedoel, zo’n prachtgebouw op een van de meest bijzondere locaties van Nederland (uitzicht op drie rivieren en het prachtige Dordt) zou eigenlijk een wat meer eh… openbaar karakter moeten hebben: een hotel misschien, met een panorma-restaurant in dat ronde glazen koekblik aan de bovenkant of een andersoortig openbaar gebouw met gecombineerde functies (vul die zelf maar in). Ook als appartementencomplex zou het gebouw zeer geschikt zijn, al vrees ik dat de appartementen daarin mijn portemonnee vér te boven zouden gaan. Toch zie ik de advertentie al hélemaal voor me: te koop, appartement op de állermooiste plek van Nederland. Prijs? Slik… laat maar.
Ach wie weet gaat het in de toekomst nog wel een keer die kant op, al hoop ik dat niet natuurlijk want dat zou slecht nieuws betekenen voor Fokker. Voorlopig wordt er trouwens nog nauwelijks gewerkt in het nieuwe hoofdkantoor, aangezien de coronacrisis het gros van de 250 beoogde gebruikers momenteel aan huis gekluisterd houdt. En ach, da’s misschien maar goed ook… zelf zou ik de hele dag geen bal uitspoken met zó’n werelduitzicht. Nou ja… dat laatste gok ik maar, want ik ben er nog nooit binnen geweest. Misschien de portier een keer vriendelijk aankijken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s