Beetje een laf besluit van de raad


Zonnepanelen… het is even een investering, maar op den duur werpen die dingen, qua maandlasten én voor het milieu, wel degelijk hun vruchten af. Nee, voorgaande tekst is niet bedoeld om de sector te spekken en ik word ook niet gesponsord door een leverancier van zonnepanelen. Was het maar waar, zou ik bijna willen zeggen, want ik schijn een ideaal dak voor die dingen te hebben: het rendement zou er niet beroerd zijn, zo verzekerde mij onlangs een kennis die in die branche werkzaam is. Toch heb ik ze nog altijd niet laten installeren omdat ik tegen de kosten aan hik. Sorry ijsbeertjes.
Wat ik wil zeggen is dat iedereen op dit gebied zijn of haar eigen afweging moet kunnen maken, alleen kan dat helemaal niet in Dordt, want woon je hier in de 19de Eeuwse Schil, ofwel nét aan de buitenrand van de binnenstad, dan mág je helemaal geen (vanaf de straat zichtbare) zonnepanelen op je dak laten zetten omdat je daarmee het zogeheten beschermde stadsgezicht zou aantasten. De gemeenteraad stemde daar onlangs in meerderheid mee in en als rechtgeaard democraat moet ik me daar natuurlijk bij neerleggen. Dat doe ik ook, maar niet zonder te melden dat ik het wél een laf besluit van de raad vind om die dingen, anno 2021 in de Schil niet toe te staan. Tijdens een vakantie op Ameland ontwaarde ik zonnepanelen op de veelal monumentale boerderijen aldaar en nu wil ik zeker niet beweren dat die dingen een lust voor het oog zijn, maar na een tijdje ga je er gewoon aan wennen. En laten we nou eerlijk zijn, die dingen zijn nou ook weer niet zó lelijk dat ze ‘het smoel’ van de 19de Eeuwse Schil daadwerkelijk verminken. De landelijke overheid ‘predikt’ momenteel fanatiek dat we naar een gasloze samenleving moeten en mijn eigen lokale overheid gaat daar vervolgens voor liggen. Zoiets valt toch niet uit te leggen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s