Geesteskind dreigt ‘weesje’ te worden…


bvdd

Regeringsverantwoordelijkheid wordt door de kiezer meestal niet beloond. Simpel gezegd: wie in de politiek zijn of haar nek uitsteekt loopt altijd het gevaar bij de eerstvolgende verkiezingen een kopje kleiner te worden gemaakt. Er zijn uitzonderingen op die regel, want op de een of andere manier lijkt de VVD voor deze politieke wet van Meden en Perzen altijd wat immuun te zijn en ook in periodes dat we met z’n allen de wind mee hebben en er dus weinig te klagen valt, weten coalitiepartijen de ‘regeerschade’ meestal nog wel enigszins beperkt te houden. De stelling doet zowel landelijk als lokaal opgeld en in Dordt lijkt vooral Beter voor Dordt in de hoek te zitten waar de klappen gaan vallen. Toegegeven, de gemeenteraadsverkiezingen zijn pas over een jaar, maar alles wijst er op dat BVD op 16 maart 2022 electoraal billenkoek gaat krijgen. Tijd voor eh… ‘damage control’ dus en volgens mij is dat ook mede de reden dat het uithangbord van de partij – da’s nog altijd Piet Sleeking – nu op 70-jarige leeftijd nog altijd geen afscheid heeft genomen terwijl hij, een kleine drie jaar geleden, wel degelijk had aangegeven het bijltje er halverwege zijn laatste ‘Tour of Duty’ bij neer te leggen. Nou hoefde dat van mij niet per se en al zéker niet vanwege zoiets triviaals als leeftijd. Daarbij geloof ik ook oprecht dat Sleeking het onkies vindt om in deze bestuurlijk moeilijke corona-tijden voortijdig af te haken. Dat alles neemt niet weg dat de wethouder zijn geesteskindje straks ernstig verweesd moet achterlaten.  Geconfronteerd met de zoveelste ‘wegloper’ (de fractie is al jaren los zand) en met een ‘overload’ aan kritiek als gevolg van bestuurlijk gehannes (v.v. Dubbeldam, een rioolkast, moeizame herbestratingen, de ‘affaire’ Visbrug en een miljoenen verslindende braniebrug bij Stadswerven) was er kennelijk geen tijd meer over om de partij-fundering te stutten… laat staan om aan een goeie opvolging te werken. Da’s pijnlijk.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s