Het enige juiste advies, ‘verpakt’ in voetbaltaal…


Twee keer heb ik het gelezen, dat interview in deze krant met Sjoerd Vollebregt, voorzitter van de Economic Development Board (EDB). Wat dat is, de EDB? Tja, een soort adviescommissie eigenlijk… een club van mensen uit het bedrijfsleven, het onderwijs en de wetenschap, aangevuld met wat wethouders en een burgemeester uit de regio die, door kennis en ‘krachten’ te bundelen, de Drechtsteden in sociaal-economische zin naar een hoger plan willen tillen. Op het gebied van zaken als wonen, werken, onderwijs, vervoer en milieu zijn er de komende jaren immers behoorlijk wat centjes te besteden, onder andere in het kader van de zogeheten Regio Deal. Het betreft hier 22,5 miljoen vanuit de Provincie en de gemeenten in de regio Drechtsteden/Gorinchem en nog eens hetzelfde bedrag vanuit het Rijk. Dat maakt samen 45 miljoen en daar kun je (los van de óók nog eens te besteden Eneco-miljoenen) hele leuke dingen mee doen. Het is dus zaak om dat geld op een verantwoorde manier in te zetten en alleen al dáárom is het verstandig dat de lokale overheden zich hierbij gedegen laten informeren door mensen uit eh… zoveel mogelijk ‘takken van sport’, zeg maar. ‘Als er ooit een moment is om de Drechtsteden op de kaart te zetten, dan is het nu’, stelt EDB-voorzitter Vollebregt, want – en ik citeer uit het interview – ‘Dit is het jaar waarin alle rollende sneeuwballen samen komen.’ Het waren juist die woorden die mij deden besluiten het verhaal nog eens terug te lezen. Hanteert de man hier nou voetbaltrainers-retoriek, in de geest van: ‘We kunnen van iedereen winnen als we voor elke bal blijven gaan? Ach ja… hoog peptalk-gehalte, al heb ik wel degelijk het gevoel dat de EDB hier het enige juiste advies afgeeft: nu een keer wél de kansen grijpen… in dat ‘speelveld’ waarin de Drechtraad tot voorheen zo opzichtig faalde. Dat laatste deel van die zin komt overigens geheel en al voor mijn rekening.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s