Ik kan best nog wel even ‘op afstand’ blijven…


Ik ben al lang geen geen eh… oudere jongere meer, al voel ik me – spiegels vermijdend – nog vaak wel zo. Nee, je zou me hooguit een nog wat jongere oudere kunnen noemen, al kan het me eerlijk gezegd geen rimpel schelen in welke categorie ik val. Puur op basis van leeftijd (en da’s letterlijk de tijd die ik al geleefd heb) val ik inmiddels in de categorie ‘ram er snel een vaccin in anders gaat ‘ie misschien op harples.’
Toch heb ik daar niet eens zo’n haast mee… met die spuit bedoel ik, niet met die harp. Ik bedoel: ik red me voorlopig nog wel even, want ik heb eigenlijk niet zo héél veel te lijden onder die avondklok, ik ben – even los van de opgelopen coronakilootjes – nog relatief gezond, ik woon ruim, beschik over een tuin en de lockdown had tot dusver ook nauwelijks effect op mijn inkomen. Kortom, ik beschouw mezelf, even los van het verlies van mijn lieve Blafmans, als een gelukkig en bevoorrecht mens en ik ben me zeer bewust van het feit dat de relatief geringe ‘hinderpalen’ in mijn leven (niet op een terras kunnen zitten, niet naar een voorstelling, een concert of een restaurant kunnen gaan, ’s avonds binnen blijven) in geen enkele verhouding staan tot de offers die jongeren en ondernemers nu al zó lang moeten brengen. En zo kom ik bij het punt dat ik wil maken. Ik vind het, louter voor mezelf sprekend, hélemaal niet zo bezwaarlijk om straks, in een zich voorzichtig heropenende samenleving, nog even een tijdje ‘op afstand’ te blijven en drukke terrassen of ‘coronaproof’ evenementen te mijden. Als jongeren weer wat ‘opties’ krijgen en ondernemers hier (als gevolg daarvan) mee gebaat zijn, zie ik dat als hooguit een bescheiden offer van een bevoorrechte ‘jongere oudere’ die tot dusver nog nauwelijks serieuze offers hoefde te brengen. Ik sta daar vast niet alleen in… toch?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s