Op Facebook ‘wonen’ veel boze mensen


Veel ophef en onbegrip was er – op de Facebookpagina van deze krant – over het feit dat de gemeente onlangs wat dekens en andere spullen van een dakloze op rücksichtsloze wijze verwijderd zou hebben uit Park Merwestein. Die verontwaardiging richtte zich vooral op de gemeente en de parkbeheerder die de spulletjes ‘ontdekte’, maar was volkomen onterecht. Waarom? Omdat de plek al weken achtereen niet meer door de buitenslaper in kwestie gebruikt werd. Hier was uiteindelijk gewoon sprake van een gevalletje achterlaten rommel en dat komt wel vaker voor.
Zoals u wellicht weet schrijf ik al jaren over mensen die in onze samenleving niet goed mee kunnen komen en al dikwijls ging ik in gesprek met dak- en thuislozen die er, om welke reden dan ook, voor kiezen om hun nachten, niet bij het Leger des Heils maar buiten door te brengen. Een aantal van hen ken ik inmiddels persoonlijk en van enkelen weet ik dat ze de neiging hebben om zoveel mogelijk spullen, vaak gevonden bij vuilcontainers, te verzamelen. Zo ken ik wat zwervers die hun ‘huisraad’ meetorsen in een winkelwagentje of een buggy, maar er zijn er ook die hun spulletjes naar de een of andere verborgen plek brengen, waar ze dan een korte periode de nacht doorbrengen. En soms verandert er dan iets (vaak vrij plotseling) aan hun situatie en dan blijven die spulletjes ongebruikt liggen. In dit geval, zo heb ik van ‘ingewijden’ vernomen, is de ‘verzamelaar’ in kwestie al tijden geleden opgenomen in een hulpinstelling en lagen de ouwe dekens en kussens al ruim een maand ongebruikt in het park te verweren. Overigens worden overnachtingsplekken in Dordrecht zelden ‘zomaar’ geruimd. Waar mogelijk wordt er altijd eerst overleg gepleegd met het Leger des Heils en worden de aangetroffen spulletjes daar soms zelfs nog een tijdje opgeslagen. Kortom, die boosheid op Facebook was volkomen misplaatst, maar eh… dát is kennelijk een beetje de norm geworden op dit medium.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s