Aan de wandel met een podcast op de oortjes…


We wandelen wat af in deze blijf-thuis-tijden en ik doe er zelf ook aan mee. Dit in eerste instantie natuurlijk vanwege die corona-kilootjes die er in het afgelopen jaar, als gevolg van eh… iets te veel Netflix-gehang, zijn bijgekomen maar toch ook, of juist vooral om ‘in touch’ te blijven met de stad waar ik nu al zoveel jaren achtereen dag in-dag uit over schrijf. De ommetjes-app van breinprofessor Erik Scherder fungeerde ooit als ‘trigger’ maar die heb ik inmiddels ingeruild voor een arsenaal aan binnen- en buitenlandse podcasts die, gezien het aantal kilometers dat ik dagelijks wil afleggen, minstens een uur moeten duren. Aan een aantal podcasts ben ik inmiddels behoorlijk verslaafd geraakt en er zijn zelfs dagen dat ik, om een gesprek te vermijden, wel eens wegduik in een zijstraatje omdat het even heel leuk of spannend is. En da’s eigenlijk toch ook weer niet de bedoeling want ik ging juist aan de wandel om inspiratie op te doen voor mijn dagelijkse column. Gelukkig heb ik inmiddels de pauzeknop op mijn nieuwe earbuds ontdekt.
Tijdens mijn podcast-wandelingen luister ik graag naar de nuchtere kijk op het leven van Maarten van Rossem, naar de Fab4Cast (de beste Beatle-podcast in het Nederlands), naar het BBC-programma Great Lives (over de levens van beroemdheden uit de wereldgeschiedenis), naar de beslommeringen van Marc Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius en naar de Dik Voormekaar Show… jawel, nu ook als podcast.
En nu ga ik er zelf, in samenwerking met Studio Roodenburch, ook eentje maken. Vanaf volgende maand wandel ik – in het kader van 800 jaar Dordrecht – naar de favoriete plekken van min of eer bekende Dordtenaren met wie ik, tijdens het wandelen, een prettig en ‘beeldend’ gesprek hoop te voeren. Die wandelingen kunt u natuurlijk lekker in uw warme bedje of op de bank beluisteren, maar u kunt ze ook zelf gaan ‘meewandelen.’  Als de eerste aflevering er op zit geef ik u een seintje.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s