Omwonenden zijn nu trots op ‘hun’ Vogelplein


Vorige week schreef ik over de mogelijke komst van een Vogelnest-variant naar het Vrieseplein. Voor wie niet weet waar ik het nu over heb, even een korte uitleg: u kent vast wel die tot koffiehuis omgebouwde container op het Vogelplein. Nu kunt u dat bouwwerk op zich wellicht niet mooi vinden, maar het valt niet te ontkennen dat de komst van Het Vogelnest wonderen gedaan heeft voor het Vogelplein dat, tot voor enkele jaren geleden, nog nét geen no-go-area was. Ik bedoel… het Vogelplein was, vóór de komst van Het Vogelnest (een project van de creatieve Dordtenaar Ifor Schrauwen uit wiens stichting ook Teus de Brugwachter voort kwam) nou niet bepaald een plein om gezellig even te gaan zitten. Het koffiehuis dat er nu staat fungeert als een soort ‘sociale radar’ voor de buurt, maakte de omwonenden weer ouderwets trots op ‘hun’ plein en de ‘schaduwfiguren’ die daar tot voor enkele jaren geleden rondhingen komen hier nu, overdag althans, nauwelijks nog te voorschijn. Sinds enige tijd staat er trouwens ook een Vogelnest-variant op het Pearl Buckerf in Stadspolders en vorige week las ik, in een ambtelijk document, dat de gemeente de mogelijkheid onderzoekt (en daar ook wat centjes voor over heeft) om een vergelijkbaar project op het Vrieseplein (al véél te lang de ultieme pleisterplaats voor schreeuwers, ruziemakers en dronken droppies) te gaan opstarten. Mijn column hierover – die van afgelopen vrijdag dus – eindigde ik met twee vragen, namelijk: vindt u dat een goed idee? En: hoe zou zoiets er dan uit moeten zien? De reacties die ik ontving waren overwegend positief. De meeste lezers die reageerden (veelal omwonenden) staan in ieder geval niet negatief tegenover het idee, maar zien een omgebouwde container op het plein nou ook weer niet zitten. Er zou dus wél iets moeten komen, zo maak ik uit de reacties op, maar dan wel passend bij het plein en, qua formaat, bescheidener van opzet.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s