Politiepost én ‘Vogelnest’ in de Zwaanhof?


Het is echt toeval hoor, maar op de een of andere manier gaat het in mijn columns veel over pleinen de laatste weken: op het Energieplein (althans, zo’n beetje ‘achter’ de bioscoop aldaar) worden we, als het allemaal een beetje mee zit, nog deze zomer getrakteerd op een pandemiebestendige variant van Big Rivers, de Grote Markt, zonder auto’s uiteindelijk ook een plein, staat een grondige facelift te wachten, op een plein bij FC Dordrecht (nou ja, da’s dan eigenlijk weer wél een parkeerterrein) stond het welbekend orkest Toetie noch Blazie begin deze week nog hartgrondig mee te neuriën met het bronstige geblaat van een boreale blaaskaak (dat mensen dáár nog intrappen) en het Vrieseplein, u weet wel, Dordts enige echte openluchtcafé van de lokale zelfkant, wordt héél misschien verrijkt met een eh… binnenstadseditie van het Vogelnest, u weet wel, dat ‘koffiehuis’ (gehuld in een containerjas) dat op het Vogelplein al sinds jaar en dag als de sociale radar van de buurt fungeert. En omdat ik nu tóch op het Vrieseplein ben aanbeland moest ik ineens denken aan Calimero. Nee, niet aan dat immer verontwaardigde eendenkuiken met die eierschaal op z’n harses, maar aan de dierenwinkel die daar ooit onderin het appartementencomplex Zwaanhof zat. Calimero verhuisde (alweer een jaar of twee geleden) naar de plek van Videoland en sindsdien staat dat pand al weer veel te lang ongebruikt weg te kwijnen. En toen kreeg ik ineens een malle gedachtenkronkel: de politie in deze stad heeft, sinds de verkoop van dat mooie ouwe bureau aan de Groenmarkt, geen eigen onderkomen meer in de binnenstad en dat nu leegstaande  (opsplitsbare) winkelpand zou de ideale plek zijn voor een combinatie van een (dan strategisch gesitueerd) binnenstadsbureau van de politie, een buurthuiskamer en ‘een’ Vogelnest. Wedden dat het Vrieseplein dan binnen no time weer een heus (en gezellig) plein ván en vóór de buurt wordt?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s