Door dom geruzie dreigt D66 hier de ‘oogst’ te missen


Landelijk deden ze het leuk bij D66… qua verkiezingsuitslag, bedoel ik. En dus ben ik benieuwd hoe dat volgend jaar met die partij, zal gaan als er in dit land gemeenteraadsverkiezingen plaatsvinden. In Dordt bijvoorbeeld zou het jaar 2022 voor D66 wel eens hét uitgelezen moment kunnen worden voor serieuze groei; van vier naar zes zetels bijvoorbeeld, of misschien zit er zelfs nog wel meer in. Voor D66 zijn die aanstaande raadsverkiezingen trouwens nog eens extra interessant omdat ‘concurrent’ Beter voor Dordt hier, de afgelopen jaren, veel aan eh… ‘flair’ heeft ingeboet. Daarbij komt dat het gezicht van BVD – de nu bijna pensionado Piet Sleeking – eigenlijk geen serieuze opvolging heeft klaarstaan. Kortom, voor D66 valt er in Dordt wat te halen… misschien zelfs wel een prominente plek in een dan te vormen nieuw college.
Een analyse van die strekking hád ik een week of wat geleden geschreven kunnen hebben. Gelukkig heb ik dat niet gedaan, want hij is vandaag de dag geen stuiver meer waard. In Dordt zou het voor D66 volgend jaar namelijk wel eens heel anders kunnen uitpakken, want op wie moet de Kaagminnende groene democraat hier nou straks gaan stemmen? Op D66 A of op D66 B? Er zitten momenteel namelijk twee D66-fracties in de Dordtse raad. Nou ja, officieel is het er nog altijd eentje, maar de vierkoppige fractie is, als gevolg van een al lang slepende ruzie, in tweeën gesplitst en in plaats van een kwartet zitten er nu twee D66-duo’s elkaar rancuneus te negeren. Ik ga u niet vermoeien met de ontstaansgeschiedenis van die twist, want die is al uitvoerig in mijn krant beschreven. Wél moest ik ineens denken aan voormalig D66-leidsman Pechtold, die tegenwoordig met de grandeur van een ware Salomon ‘De Achterkant van het Gelijk’ presenteert. Als ik Sigrid heette zou ik voorganger Alexander onmiddellijk naar Dordt sturen voor een ultieme lijmpoging. Misschien dat hij de Rijdende Rechter meteen kan meenemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s