Maarten Teekens schreef het ‘anthem’ dat Dordt nog miste


Ik ken de Dordtse singer/songwriter Maarten Teekens al een behoorlijke tijd; aanvankelijk nog ‘van afstand’, als ik hem ergens solo of in de een of andere band (Bluefish, The Wanderers) op een podium zag staan en, sinds een jaartje of vijf meer ‘van dichtbij’ in zijn rol als een van de muzikale steunpilaren van de maandelijkse theatertalkshow Kunstmin Live, die ik samen met ex-Berini Marjolein Meijers samenstel en presenteer. Dat Maarten een veelzijdig mens en muzikant is wist ik dus eigenlijk al en dus had ik eerlijk gezegd niet verwacht dat hij me ooit nog eens zó zou verrassen. Waarmee? Met het nummer Back to the Rivers, een muzikale ode aan ‘onze’ stad en aan dat heerlijke muziekspektakel Big Rivers, het enige échte Dordtse feest dat vorig jaar, als gevolg van de pandemie, helaas niet kon doorgaan. Dit jaar komt er gelukkig wel weer ‘een’ Big Rivers… alleen wat kleiner, want volledig ‘corona-proof’ opgezet en tevens onder een andere titel, namelijk ‘Back to the Rivers.’ Die naam is bedacht door Big Rivers-organisator Bas de Zwart en hij was het ook die Maarten vroeg om, met als uitgangspunt dat gevoel van ‘terugverlangen naar je stad’ een nummer te schrijven en dat nummer (nu niet alleen via de ‘socials’ te horen, maar dankzij een prachtige videoclip óók te zien) is, wat mij betreft, een pareltje geworden. Maarten’s Back to the Rivers (waaraan ook Dordtse topmuzikanten als Timothy van der Holst, Ton van der Kolk, Edwin in ’t Veld en Dusty Ciggaar meewerkten) wekt een gevoel van heerlijke weemoed op… een gevoel van trots om Dordtenaar te zijn. Maar ook als je hier niet woont of deze stad zelfs niet eens kent, geeft het nummer je dat ondefinieerbare, maar ó zo universele gevoel van thuis komen. Maarten schreef (en zong), zo voorspel ik u niet alleen een heuse evergreen, maar tevens het ‘anthem’ dat deze stad nog zo node miste.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s