Werfplaza wil ‘icoon van de stad’ worden


De Biesboschhal staat te koop (huren mag ook trouwens) en tot afgelopen vrijdag kregen belangstellenden de mogelijkheid om een bod uit te brengen. Dat moest dan wél een bod zijn met daaraan gekoppeld een plan dat aansluit bij de verdere ontwikkeling van Stadwerven en liefst ook – zo heb ik althans begrepen – bij het maritieme karakter van dit stukje stad. Het is uiteindelijk de gemeenteraad die beslist aan welke partij de hal gegund wordt. Zo lag er al een plan om hier een accommodatie voor trendy sporten (boulderen en paddelen) in te richten en ook is er een groep jonge ondernemers die de hal wil ‘omsmeden’ tot een zakelijke en creatieve broedplaats van startups. Beide plannen vind ik sympathiek en gisteren kreeg ik een – voor mij althans – nieuw concept onder ogen waar ik eveneens warm voor loop. Dit idee, getiteld ‘Werfplaza De Biesbosch’ is breed opgezet, maar juist dát maakt het volgens mij ook commercieel realistisch. Volgens de bedenkers moet Werfplaza een gemeentelijk icoon worden of, zoals ik in de brochure lees: ‘Een visitekaartje voor de stad, een toeristische trekpleister en een beeldbepalend monument.’ In de hal komen onder andere  horecafaciliteiten en een maritiem centrum dat aansluit bij het naastgelegen Binnenvaartmuseum. Ook aan het milieu is gedacht, want de Werfplaza wordt verwarmd door het warmtenet, omgeven door (nog aan te planten) bomen en de exploitant belooft de biodiversiteit in de directe omgeving te waarborgen. Verder worden er maritieme lesprojecten opgezet (Leerwerf), vestigt zich beneden een wellness en beautycentrum, komen er op de eerste verdieping werk- en expositieruimtes voor kunstenaars en op de tweede verdieping worden plekken ingericht (met gratis wifi) voor flexwerkers en startende ondernemers. Beneden komt er dan ook nog een kleine tribune voor presentaties en voorstellingen en dan is er ook nog ruimte voor het organiseren van kleinschalige evenementen. Nee, ik ga er niet over, maar het klinkt wél als een eh… happy place.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s