Toch jammer dat Spuihaven nu een ‘dooie sloot’ blijft


Het had van mij allemaal best wel iets gewaagder gemogen, maar ik vind ze zeker niet lelijk die woontorens die, over een jaartje of wat, aan de Spuiboulevard neergezet gaan worden. Nu is alles natuurlijk mooier dan de kantoorgebouwen die er momenteel nog staan en als de kleurstellingen op de zogeheten artist impressions een beetje kloppen denk ik dat dit stukje Dordt wel degelijk de glans krijgt die het hier al vele jaren zo node mist. Na wat inspraakrondjes met bewoners en ondernemers is nu besloten dat de appartementencomplexen iets lager worden en ook wat verder van de straat af komen te staan en vooral dat laatste vind ik een prima idee omdat er hierdoor wat meer ruimte ontstaat voor een groenstrook en een bomenrij aan de Spuiboulevard, die straks (en da’s óók mooi natuurlijk) geen eh.. snelweg door de binnenstad meer is. Kortom, de stad gaat er op vooruit, al vind ik het wél jammer dat er in al die ontwerpen en schetsen eigenlijk nauwelijks aandacht besteed is aan de Spuihaven. Die blijft nu min of meer een ‘dooie sloot’, terwijl deze grootscheepse herinrichting nou juist hét uitgelezen moment is om ook het water in deze buurt eens goed aan te pakken en van de Spuihaven weer, net als vroeger, een levendige binnenstedelijke vaarroute te maken. Hoe? Tja, ik schreef het al eens eerder: gooi die Spuihaven gewoon weer open en maak het als het ware onderdeel van het huidige ‘netwerk’ aan binnenwater
Ja, ik weet het… dat kost geld (er moeten dan immers voor boten toegankelijke sluizen komen nabij de Riedijk en de Sluisweg) en ook de toegangswegen (eigenlijk bruggen) naar de binnenstad zouden dan weer ‘beweegbaar’ moeten worden, maar – zo hebben mensen die er verstand van hebben mij verteld – dat is zeker niet onmogelijk. Deze stad zal er, qua aantrekkelijkheid (en populariteit) op de lange duur alleen maar baat bij hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s