Extra steun aan Louterbloemen is gewoon nodig


Ik ben het er volledig mee eens… met het voorstel van GroenLinks in Dordrecht om de dierenopvang Louterbloemen financieel extra te ondersteunen. Wat mij betreft mag de reguliere ondersteuning ook structureel verhoogd worden, want we hebben die opvang in deze regio gewoon keihard nodig. Toegegeven… op dit moment misschien even wat minder, maar geloof me… dá’s tijdelijk. Daar kom ik zó op terug, maar eerst even naar de situatie nu.
Louterbloemen ontving de afgelopen maanden geen geld in het kader van de coronasteun. Dit simpelweg vanwege het feit dat de opvang – in eerste instantie vanwege een grootscheepse verbouwing – eigenlijk nauwelijks omzet draaide en die steun is gebaseerd op de omzet, die er nou juist nét even niet of nauwelijks was. Daarbij komt dat het bij Louterbloemen momenteel sowieso al een tijdje relatief rustig is. Dat komt omdat veel mensen daar in de afgelopen anderhalf jaar zomaar ineens een hond kwamen halen om het leven tijdens die ‘blijf-thuis-tijden’ nog enigszins op te fleuren en (da’s zomaar een vermoeden hoor) om die vermaledijde avondklok een beetje te kunnen omzeilen.
Maar straks, ja straks… dan kunnen we zomaar weer met z’n allen op vakantie en ik vrees met grote vreze dat het dan ineens een stuk drukker gaat worden bij de opvang. Laat ik het zo zeggen: ik hoop dat Louterbloemen dan vooral als vakantiehotel voor Blafmans & co gaat fungeren (dat levert dan in ieder geval wat centjes op) en niet vooral als eh… opvang voor spijtoptanten die hun pas aangeschafte hond (of kat) dan plotseling als een ‘sta in de weg’ beschouwen. Hoe dan ook: uiteindelijk stroomt het er tóch weer een keer vol en dan heeft Louterbloemen gewoon geld nodig. Ik hoop dat de zes Drechtstedengemeenten die gebruik maken van de diensten van deze opvang die noodzaak inzien. Ik weet niet hoe ú er over denkt, maar als ik nou érgens belastinggeld voor over heb dan is het wel voor deze instelling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s