Wat is er aan de hand met die veerpont?


veerpont

Sorry hoor, ik wil best rustig en weloverwogen reageren op het feit dat er momenteel even geen pontje vaart tussen Dordt en Werkendam. Alleen eh… ik vind de informatie die ik hierover meekrijg, wel wat ál te summier.
In de persverklaring lees ik bijvoorbeeld dat de veerdienst zou zijn afgekeurd door ‘de inspectie’. Maar nou juist dát zinnetje roept bij mij vooral vragen op. Ik bedoel: afgekeurd? Wauw, dat klinkt wel héél permanent. Afgekeurd op wat dan precies?
En is er inderdaad sprake van slechtst ‘een technische storing’, zoals op de Facebookpagina van de exploitant vermeld staat? Trouwens, wie is in dit geval eigenlijk ‘de inspectie’? Is dat een landelijke organisatie, of is dat iets van de gemeente of de provincie? Was hier trouwens sprake van een toevallige inspectie of zat het probleem er al een tijdje aan te komen?
En dan nog iets. Hoe lang gaat het eigenlijk allemaal duren en waarom is er inmiddels geen vervangend veerpontje geregeld? Ja, ik weet het: er schijnt er  wel een gekomen te zijn, maar dat vervangende ding – naar ik begrepen heb, is dat een bootje dat normaalgesproken over de Lek vaart – liep kennelijk bij de eerste overtocht al vast aan de Werkendamse kant. Ook daar heb ik natuurlijk vragen over: hoezo vastgelopen? Raakte dat ding de bodem dan, of sloot ie niet aan op de oever?
Nu zult u wellicht denken: dát zijn een hoop vragen! Wat moet ik daarmee? Jij werkt toch bij de krant? Dus eh,  ga eens aan het werk vlerk en zoek effe lekker zelluf naar de antwoorden. 
Dat heb ik gedaan natuurlijk. Het duurde even, maar exploitant Blue Amigo (onderdeel van het Zwijndrechtse bedrijf Swets) meldde gistermiddag uiteindelijk dat er een scheur in een van de kleppen van het veer zit. Was die ontboezeming nou zo moeilijk?
Het opgetrommelde reserveveer moet nu eerst gerepareerd worden. Ik ga intussen m’n waterfiets toch maar uit het vet halen.

Advertentie

Eén reactie

  1. Het is inderdaad hufterig gedoe Kees. Het aan de grond varen van de tijdelijke pont geeft aan dat de schipper onvoldoende kennis heeft van de Nieuwe Merwede. Er bestaan prachtige vaarkaarten maar die moet je wel bezitten en bestuderen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s