Niet zeuren… inhalen die achterstand


‘Nathy (6) die verdronk in Trekvliet stond al anderhalf jaar op wachtlijst voor zwemles.’ Zomaar een krantenkop boven een artikeltje in de Haagse editie van dit dagblad. En wellicht zou ik dit stukje simpelweg voor kennisgeving hebben aangenomen, ware het niet dat ik, nog geen week geleden, in onze eigen editie een verhaal las over Hardinxveld. Ook daar is de wachtlijst voor zwemlessen inmiddels opgelopen tot anderhalf jaar… een gevolg overigens van zwembadsluitingen in coronatijd.
Je zou dus zeggen, razendsnel inhalen die achterstand, want we wonen nu eenmaal in een waterrijk land en een ongeluk (zie Den Haag dus) is zó gebeurd. En hoe doe je dat… inhalen? Tja… door wat extra lessen aan te bieden en misschien zo nu en dan misschien zelfs wel eens op zondag. En ja, ik weet het, zwemmen op die dag ligt nog altijd een tikkie gevoelig in het godvrezende rivierdorp, maar nood breekt nu eenmaal wet en Bruce Almighty en de dominee van dienst zullen vast wel een oogje toeknijpen toch? Aan de zweminstructeurs in het plaatselijke zwembad De Duikelaar zal het in ieder geval niet liggen. Die hebben zich al bereid getoond om het komende jaar drie uurtjes extra zwemles op de zondag te geven, waardoor zo’n zestig kinderen eerder aan de beurt komen. Probleem gesignaleerd… oplossing voor handen, zou je zeggen.
Maar nee hoor… zó makkelijk gaat dat niet in Hardinxveld. Alleen al de gedachte dat zondagse zwemles door sommige politici in Hardinxveld überhaupt wordt overwogen, valt hélemaal verkeerd bij de plaatselijke (en aldaar ‘almachtige’) SGP. ‘De coronawachtlijst wegwerken is een goed streven, maar niet op zondag, zo stelt die de partij.’ Probleem is echter dat er op andere dagen geen ruimte is, dus de zondag is gewoon het enige redelijke alternatief. Misschien moeten Hardinxveldse zweminstructeurs een list verzinnen. Ik zeg: biedt een cursus lopen over water aan en maak zwemmen onderdeel van de lesstof… dan mag het vast wél op zondag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s