Er valt hier nog zóveel te ontdekkenSoms zit de tandarts bij de tandarts, wordt de kapper geknipt en de interviewer eh… geïnterviewd. Al een jaar of vijf achtereen vraag ik mijn gasten in de theatertalkhow Kunstmin Live  (in oktober mogen we weer) het hemd van het lijf en nu was het aan mij om antwoorden te produceren. Dat was in een twee uur durend vraaggesprek voor de zomereditie van het online-programma Via Cultura. Daar had ik eerlijk gezegd best wel een beetje tegenop gezien. Onnodig trouwens want het werd een leuke avond (met een prettige gastheer) die zeker niet aanvoelde als de wortelkanaalbehandeling waarop ik me stiekempjes tóch een héél klein beetje had ingesteld. Overigens werd de enige vraag die ik nog altijd niet absoluut kan beantwoorden me pas na afloop bij de drempel gesteld door een vriendelijke dame uit het publiek: ,,Wat is eigenlijk uw lievelingsplek in Dordrecht?’’ Ik antwoordde dat dit zo’n beetje per maand wisselt en ik somde wat fijne plekjes op; die twee bankjes bijvoorbeeld bij het nog altijd ‘verkrottende’ Teerlinkpandje aan de kop van de Kalkhaven, een terrasstoeltje met uitzicht op drie rivieren (het meest weidse alternatief als Terschelling even niet ‘voor handen’ is), de Stoopbank aan de Noorderelsweg bij zonsondergang, een natuurpad met bomendak dat ik onlangs voor het eerst in mijn leven bewandelde in de Merwelanden, alsmede – momenteel favoriet – de bankjes op het Maartensgat met uitzicht op de Grote Kerk… en dát dan het liefst mét koffie van Nobels, terwijl Boudewijn Zwart de beiaard bespeelt.
In de afgelopen maanden maakte ik tien wandelingen van ruim een uur door Dordrecht voor de wandelpodcast ‘Het Bewoonde Eiland’ en kwam ik er achter dat er, ja zelfs voor déze Schapekop, nog zóveel te ontdekken viel. Het wordt nu tijd voor een tweede serie en daarvoor ben ik op zoek naar úw suggesties. De ‘geijkte’ paden – zeker die in de binnenstad – ken ik inmiddels wel, dus eh… verras me alsjeblieft.

Beluister eerdere afleveringen van Het Bewoonde Eiland via: https://www.hetbewoondeeiland.nl/


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s