Hufterig om je ‘impulsaankoop’ nu te dumpen…


Ik ben boos. Nog nooit eerder ben ik mijn dagelijkse episteltje met deze woorden begonnen, maar in dit geval móet ik het gewoon even kwijt. Weet je wat? Laat ik het er maar meteen uitgooien… wie zijn toch in hemelsnaam die mensen die, ter opluistering van de lockdown of ter omzeiling van de avondklok, een huisdier aanschaften om dat beestje, nu de vakantie lonkt en de kantoordeuren weer open gaan, vervolgens razendsnel weer af te danken? Hebben die mensen last van cellentekort in de bovenkamer? Zien zij dieren louter als een ‘gebruiksvoorwerp?’ Hebben zij überhaupt wel gevoel in hun donder?
De asiels zitten bomvol met – vaak zelfs nog piepjonge – afdankertjes en die dieren hebben eigenlijk nog mazzel, want veel honden, katten, knaagdieren, vogels en schildpadden zijn gewoon letterlijk via de huis- of autodeur de grote boze buitenwereld ingeslingerd. En ja, daar kan ik héél boos om worden, te meer omdat ik het – net als de meeste weldenkende mensen – nog zag aankomen ook. Misschien loopt het wel los, dacht ik nog even tegen beter weten in, maar eh… nee hoor, dit land zit kennelijk boordevol gevoelloze hufters. Ik ben nog het meest boos vanwege het feit dat hier gewoon sprake is van ordinaire dierenmishandeling; het overgrote deel van die op straat geschopte beestjes rédt zich immers niet in die grote boze buitenwereld. Die lijden, vanwege angst, honger, vertwijfeling en ja, in veel gevallen óók liefdesverdriet, want zélfs een hond die niet goed door zijn baasje behandeld is mist dat baasje toch…
In Groot-Brittannië is enkele jaren geleden besloten om de straffen wegens verwaarlozing en/of mishandeling van dieren te vertienvoudigen. Ook in Nederland gingen de straffen onlangs omhoog maar ze staan wat mij betreft nog altijd niet in verhouding tot het aangerichte leed. Daarnaast vind ik dat er nu door justitie zwaar ingezet moet worden op de opsporing van mensen die hun ‘impulsaankoop’ weer nét zo makkelijk dumpten.

Eén reactie

 1. Och, heb met die beesten te doen.
  Zeker als je zelf behandeld word door (macht)demissionair minister regeringsleiders.
  RIVM die je afwijst als zwaar chronisch oraal gehandicapt. Dat bij de eerste bottransplantaties in mijn kaken.
  Dat al in 1996 en 1997.
  De eerste nog nooit eerder gebeurde die medische fouten betreft UMC. Ze verstoppertje speelden.
  11-03-2014, Botransplantatie werd amputatie.
  En ik ben verminkt, fysiek en mentaal. En nook ik heb honger ervaren door medische fout, en het verstoppertje spelen, door degene die geen dossiers had gelezen. Niet interessant genoeg? Geen voorbereidende werkzaamheden gedaan?
  En zonder voedsel, medicaties, zorg, hulpverlening eruit getrapt.
  En dan ach kunnen? Of willen niets doen, ivm erkennen van domheden.

  Dordrecht? Waar de financiële hulp? Enz dat va de participatiewetten misbruik ervan, geen rekenen gehad op school?
  De Ernst van de lasterende en smaadschrift van mensen. Mensenrechten krijg velen (net als ikzelf) volgens na de oorlog verklaard dat de Rechten van de Mens, art1 ABW oa.
  En Europese Rechten Van De Mens, wel degelijk niets meer.

  Dordrecht heeft oa ook verklaard dat kopers de Economie spekken.
  Dat ook ivm niet nakomen van slopende woningen en koopwoningen terug te plaatsen.

  Als mensen werkelijk geen hulp meer krijgen al 10 jaar?
  Hoeveel zijn erg dood doordat velen van hen net als bij dieren het niet meer overleefden.1
  Ik voel ze zeker en dat is zo erg.
  Helaas, ik wou dat ik revalidatie kreeg. En medische zorg ergens anders voor kunstkaken.
  En ja, graag met diëten werkende.
  Daar waarin ik mijzelf nuttig voel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s