Veel kippetjes die een eitje moeten leggen…


Starters en doorstarters. Die twee begrippen kenschetsen nu al de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar in Dordrecht. Wie die starters zullen zijn is nog niet helemaal duidelijk, al is de kans groot dat de Partij voor de Dieren (PvD) en Denk straks op dit eiland tot de keuzemogelijkheden behoren. Of het Forum voor Democratie dan ook op het ‘Dordtse’ stembiljet prijkt lijkt me minder waarschijnlijk. Deze partij begint overigens steeds meer trekjes te vertonen van de in Engeland ooit beruchte Monster Raving Loony Party, alleen was die ‘gekkenpartij’ aan de overkant ook daadwerkelijk bedoeld als grap. Precies dát – een grap dus – is Baudet inmiddels ook, al heeft hij dat zelf blijkbaar nog niet door.
Twee partijen proberen in Dordt straks een doorstart te maken. D66, door intern geruzie momenteel al een tijdje opgedeeld in twee keer D33, is er daar eentje van, al heeft het hoofdkantoor inmiddels al laten weten dat de afdeling Dordt bij de komende raadsverkiezingen (vanwege al dat gezemel) niet mag meedoen. Fractievoorzitter Ahmed Polat hoopt dat het hoofdbestuur alsnog op deze beslissing terugkomt, al denk ik dat de kans daarop klein is. Voor D66 in Dordrecht lijkt het me een aardig idee om wat lokale coryfeeën uit het (niet eens zo verre) verleden voor die gewenste doorstart te laten zorgen. Misschien dat Nelleke de Smoker de club nog aan de praat krijgt.
Die andere doorstart-partij is Beter voor Dordt, dat na het weglopen van de bijna voltallige fractie eigenlijk alleen nog maar bestaat uit David Schalken. Toch denk ik dat BVD, met de juiste mensen op de lijst, straks zeker niet kansloos is als ‘doorstartpartij.’ Ook de BVD-spijtoptanten (momenteel fractie Nijhof geheten) acht ik op voorhand niet kansloos voor een paar zeteltjes in de Dordtse raad. Ik voorspel een Villa Kakelbont met héél veel kippetjes die voortdurend allemaal een demonstratief eitje moeten leggen tijdens hele ‘gaap’ lange vergaderavonden. ‘Are you tokking to me?’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s