Wie kan mij meer over café De Pauw vertellen?


Nee, ik schrijf deze column niet om reclame te maken voor de theatertalkshow Kunstmin Live, die ik nu al een jaartje of zes, samen met Marjolein Meijers, samenstel en presenteer. Volgens mij zit de aflevering van volgende week woensdagavond (met als gast Karel de Rooij van Mini en Maxi) tóch al behoorlijk vol, dus daar is het me zéker niet om te doen. Nee, het gaat mij vandaag om de november-aflevering die we momenteel in de steigers aan het zetten zijn. Als gast ontvangen we daarin Han Peekel, die de oudere lezers ongetwijfeld nog zullen kennen als de presentator van ‘Wordt Vervolgd’… u weet wel, dat programma over stripboeken en tekenfilms met daarin die legendarische rubriek: ‘Mijn naam is Truus en ik doe Donald Duck na.’
Maar natuurlijk is Han Peekel zoveel méér dan die programmamaker van weleer. Zo maakt hij tegenwoordig prachtige beeldportretten van televisie-coryfeeën onder de naam TV Monument en verder schreef hij ook prachtige boeken over onder andere Lou Bandy, Louis Davids en Wim Sonneveld. Tijdens onze voorbereiding kwamen we er achter dat Han Peekel ook een tijdje in Dordrecht gewoond heeft. In die tijd zat hij hier, naar eigen zeggen ‘op kostschool’ en zong hij, tegen betaling á raison van één gulden per lied, nog wel eens in café De Pauw aan de Voorstraat. Dit, zo vertelde Peekel ons in een voorgesprek, onder begeleiding van de in 1987 overleden Dordtenaar Henk van Buul, van wie ik weet dat hij een begenadigd jazz-pianist was en dat hij mede aan de basis stond van de nog altijd bestaande Dordtse Jazz Sociëteit (DJS).  Van café De Pauw weet ik echter weinig en om die reden ben ik op zoek naar mensen die zich deze muzikale avonden – in De Pauw dus – nog kunnen herinneren. Nog mooier zou het zijn als we een foto van Han Peekel (misschien wel samen met Henk van Buul) boven water weten te krijgen. Wie kan me hierbij helpen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s