Dit pokerspel duurt alweer véél te lang…


‘Ik waarschuw nog één keer, anders zwaait er wat.’ Onder die categorie schaar ik de stoere woorden van de gemeente richting projectontwikkelaar Van Pelt met betrekking tot het Teerlinkpandje, dat inmiddels alweer een jaar of zes door deze volleerde blufpokeraar ‘in gijzeling’ gehouden wordt. Simpel gezegd: slappe hap, want geloof me, types als Arie van Pelt verblikken of verblozen niet bij een dergelijk dreigement. Het is namelijk een loos dreigement, want wát ‘zwaait’ er dan eigenlijk helemaal?
Ik hoor het deze notoire speculant, die binnen de muren van het Stadskantoor al sinds jaar en dag aangeduid wordt als Rupsje Nooitgenoeg, bij wijze van spreken hardop denken. Ik voorspel u dan ook dat Arie van Pelt voorlopig nog wel even doorgaat met zijn chantagestrategie. Wat die strategie inhoudt? Simpel… pandje lekker verder laten verkrotten, zo nu en dan (als de gemeente weer eens aan de bel trekt) demonstratief een dakpannetje verleggen of een sponninkje vervangen en verder gewoon doorgaan met wachten tot hij z’n goddelijke zin krijgt… namelijk het door hem gewenste lucratieve appartementje (of appartementencomplexje) op de ‘grondvesten’ van de ruïne die het Teerlinkpandje nu overduidelijk aan het worden is. Kortom, de tijd speelt gewoon nog altijd in het voordeel van deze projectontwikkelaar die, zo is nu wel gebleken, weinig hart heeft voor ‘het aangezicht’ van de stad. En dus vind ik dat de gemeente nu eindelijk eens een keer lef moet tonen door haar eh… ‘anders zwaait er wat’ serieus kracht bij te zetten. Hoe? Wat mij betreft door vandaag nog een zogeheten onteigeningsprocedure in gang te zetten. Wat zijn dan de winstkansen? Tja, da’s moeilijk te zeggen… ik ben geen jurist, maar ik heb me door deskundigen laten influisteren dat zowel de Woningwet als de Erfgoedwet voldoende juridische handgrepen bieden om dit op z’n minst te proberen. Niets doen, behalve een beetje stoer brullen, lijkt me in dit stadium van dit ‘gijzelingsdrama’ al lang geen optie meer.

Eén reactie

  1. Goedemorgen. Ik lees “aardig “ wat over het Teerlink pandje en terecht, ik ben werkzaam in de gevel renovatie en vind het vreselijk om te zien hoe de oude panden verkrotten. Er is echter 1 pand waar niemand het over heeft en dat verbaasd mij, grote kerk buurt nr 16. Dat pand is in verregaande staat van ontbinding, er zit geen voegmortel meer tussen de bakstenen, geen verf meer op het hout en als je door de ramen naar binnen kijkt ziet er ook niet al te rooskleurig uit helaas. Zou je mij eens een plezier kunnen doen en daar eens langs lopen. Je hoeft geen deskundige te zijn om te zien hoe het pand er bij staat. Er woont ook geen gezin in naar mijn weten of studenten of jongeren ? Is voor zo een verloedering van zo een oud statig pand geen verantwoordelijke ? Mvg. D van Eden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s