‘Joop Teutenberg is in mijn ogen de allerbeste clown’


Al een jaartje of zes ben ik, samen met Marjolein Meijers (jawel, ooit van de Berini’s) samensteller en presentator van de theatertalkshow Kunstmin Live. Die avonden in Kunstmin, altijd op de tweede woensdag van de maand, zijn zo’n beetje altijd uitverkocht. Waar we ooit begonnen met bekende Dordtenaren (of voormalig Dordtenaren) voeren Marjolein en ik tegenwoordig avondvullende gesprekken met Nederlanders die hun sporen, in de ‘tak van sport’ waarin ze actief zijn, ruimschoots verdiend hebben. Om wat voorbeelden te noemen: in de afgelopen jaren passeerden onder andere zwemmer Maarten van de Weijden, rocker Jan Rot, pianist/cabaretier Mike Boddé, fotograaf Vincent Mentzel, tv-coryfee Henny Huisman, voormalig (NOS) Londen-correspondent/schrijver Peter Brusse en journalist/presentator Sander de Kramer de revue. In ons programma vertonen we ook film- en televisiefragmenten en verrassen we onze gasten met live muziek (van topartiesten) die van toepassing is op hun loopbaan. Die gesprekken leveren vaak bijzondere inzichten op en persoonlijk ben ik dan altijd vooral nieuwsgierig hoe mijn gasten Dordrecht zien. Wat weten ze en vinden ze van ons stadje?
Afgelopen woensdagavond hadden we Karel de Rooy te gast. De oudere lezers weten ongetwijfeld dat hij ooit ‘die kleine’ was in het duo Mini & Maxi, dat bijna een halve eeuw lang in nagenoeg alle uithoeken van onze aardbol furore maakte. Op mijn vraag of hij Dordt een beetje kende, gaf de inmiddels 75 jaar oude De Rooy een antwoord dat ik niet zag aankomen: ‘Natuurlijk ken ik Dordt en dan vooral Kunstmin, want dat een van de mooiste schouwburgen in het land. Maar als ik aan Dordt denk, denk ik vooral aan de allerbeste clown die ik ooit gezien heb. Dat is Joop Teutenberg die ik, in zijn vakgebied, écht schaar tot de allergrootsten van de wereld. De muzikale act die hij vroeger opvoerde met zijn zoon Tony zou ik graag nog eens willen zien… dat is namelijk een topact.’’
Dat verhaal móest ik gewoon even kwijt.

Advertentie

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s