De baas belazert de boel, dus waarom wij eigenlijk niet?


Heeft hij een hekel aan zelf rijden, is hij misschien nachtblind of eh… lijdt de Brabantse provinciebaas aan een ernstige vorm van koninginnetjesgedrag? Over wie ik het heb? Over Marcel van Bijnen, voormalig directeur van het Drechtstedelijk samenwerkingsverband en momenteel de hoogste baas van de provincie Brabant. Van Bijnen, woonachtig in Bleskensgraaf, werd in 2017 vanuit de Drechtsteden naar Noord-Brabant gehaald om daar de ambtelijke organisatie ‘slanker, vitaler en flexibeler’ te maken. Dat laatste (beetje flexibel denken, zeg maar) ging hem kennelijk makkelijk af, want in drie jaar tijd, zo onthulde het Brabants Dagblad, maakte hij in totaal 249 ritten met een taxi of dienstauto die niet voor hem bedoeld was. Totale kosten: 37.292,43 euro. Wie dat gaat betalen? Tja, ik vrees de Brabantse belastingbetaler, want bij de provincie zelf vinden ze hun baas kennelijk dermate aardig dat hij geen cent van zijn onterecht ‘verkregen’ autoritjes (mét chauffeur dus) hoeft terug te betalen. In plaats van de man een rekening te sturen, iets waar de PVV en de SP in de provincie nu op aandringen, wordt deze ernstige ‘faux pas’ van de provinciebons met de mantel der liefde bedekt. ,,We zetten er een streep onder,’’liet een provinciewoordvoerder desgevraagd weten.
Ik heb zo het vermoeden dat het laatste woord hierover nog niet gesproken is. Waarom zou een hoge ambtenaar immers wegkomen met een dergelijk staaltje frauduleus handelen, terwijl de gewone belastingbetaler al bij de geringste (al dan niet bewust gemaakte) ‘vergissing’ nog nét niet aan de hoogste boom wordt opgehangen? Lekker ook trouwens voor het tóch al tanende vertrouwen in de overheid en een goed voorbeeld ook voor het personeel van de provincie Brabant… de baas mag de boel belazeren, dus waarom wij eigenlijk niet?
Kortom dat wordt ongetwijfeld een door de provincie bekostigd leasebakkie voor Van Bijnen. Ik zou zeggen, voor straf krijgt ‘ie er eentje zonder navigator. Een bereidwillige ambtenaar wil er vast wel een eh… moreel kompas in zetten.


Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s