Dordt in beeld, da’s altijd weer wonderschoon


Kijkt u ook met zoveel plezier naar dat programma Typisch Dordt? Het is nu een kleine week gaande en ik kan er geen genoeg van krijgen… van zangeres Marianne Nobel die heerlijk haar eigenzinnige gang gaat, van de onvermoeibare tegeldichter Ad (die man is van zichzelf al een energiedrankje), naar het geestige stel Rob en Dick van Wonen in de Winkel en natuurlijk van pensionado en graspupil Ruurd en diens leermeester Jan. En dan moeten bloemenkoningin Mary Huijgen en stadsdichter Juno nog komen, dus ik verheug me op de komende afleveringen. De verhalen lijken soms over helemaal niets te gaan, maar krijgen soms zomaar ineens diepgang als een van de hoofdrolspelers zijn of haar diepste zielenroerselen ‘op tafel’ legt. Voor Marianne, Mary en Juno – die ik persoonlijk ken – had ik sowieso al een zwak, maar de allermooiste ‘deelnemer’ aan het programma is en blijft wat mij betreft de stad zelf, die weer eens bewijst ongelooflijk fotogeniek te zijn. Ik kan me zo voorstellen dat kijkers die de stad nog niet kenden die schoonheid óók zien, dus het zou me niet verbazen als het programma (net als eerder al The Passion en de Dordtse Koningsdag) wonderen gaat doen voor het dagtoerisme alhier.
Deze stad doet het nu eenmaal goed ‘op beeld’… de Biesbosch ook trouwens. Ja, da’s een wat onhandig bruggetje misschien naar het programma Jochem in de Wolken, dat ik echt wonderschoon vind. De cabaretier (en nét niet bioloog) Jochem Myjer ‘vaart’ met een luchtballon over Nederlands mooiste natuurgebieden en de aflevering waarin de Biesbosch centraal staat is in mijn ogen tot het hoogtepunt in die serie tot dusver. De luchtopnames van de Biesbosch met een ondergaande zon deden me zelfs een klein traantje wegpinken. Dat gebeurde toen de muziek werd ingestart. Het prachtige nummer ‘The Water’, waarin Johnny Flynn de rivier bezingt, gaat namelijk over Dordt. Dat weet hij niet, maar dat heb ik gewoon besloten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s