Leuke idee hoor maar we zoeken nog even verder…


Een autisme-experience, horeca in alle soorten en maten, lesprojecten, ateliers, botenverhuur, een maritiem centrum, boulderen, paddelen, yoga, businessunits en zo kan ik nog wel even doorgaan. Kortom er zaten heel veel interessante ideeën tussen. Waarover ik het heb? Over de Biesboschhal aan de Maasstraat… u weet wel, op die plek waar u dat nieuwe wijkje Stadswerven in rijdt. De gemeente wil daar vanaf en dus werd er een soort eh… prijsvraag uitgeschreven. Zoiets van: wie heeft het leukste idee voor de invulling van de Biesboschhal? Daar werd, begin dit jaar, behoorlijk massaal op gereageerd; uiteenlopende plannen van diverse initiatiefgroepen (sommige met een ideëel karakter, anderen wat zakelijker van aard) werden bij de gemeente neergelegd en de raad zou dan – eigenlijk een half jaar geleden al – de knoop doorhakken, of op z’n minst een soort top drie samenstellen die dan vervolgens weer teruggekoppeld zou worden  naar het college. Maar nu blaast de gemeente de hele boel ineens af? Waarom? Tja, de brief die de diverse initiatiefnemers gisteren ontvingen (bij mij lag er, héél gek, ook ineens een kopietje op de mat) roept meer vragen op dan dat het antwoorden verschaft. De plannen zouden, en ik parafraseer ‘wel potentie en perspectief bieden, maar bevatten ook elementen die niet voldoen aan de gestelde kaders.’ Beetje vaag, wat mij betreft. Met teksten van die strekking maakte ik het vroeger nog wel eens uit met een vriendinnetje. Eigenlijk staat er namelijk: ‘Je bent best een leuke meid hoor, maar ik zoek tóch nog even verder.’
Met die metafoor zit ik volgens mij niet ver van de waarheid, want volgens mij waren minstens drie van de acht ingediende plannen gewoon prima en ook financieel haalbaar. Ik heb dan ook het donkerbruine vermoeden dat zich, gedurende de procedure, nieuwe partijen hebben aangediend. Partijen misschien wel die met eh… grote flappen en mooie beloftes gezwaaid hebben. Of ben ik nou te achterdochtig? Kop die voorzet zelf maar in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s