Eenrichtingsverkeer op de Bankastraat: goed of slecht plan?


Laat ik deze columns eens met wat vragen beginnen: 1: moet de Bankastraat eenrichtingsverkeer worden? En 2: zo ja, welke kant op dan? Wacht… laat ik er een derde vraag aan vastkoppelen. Waarom leg ik deze kwestie eigenlijk voor? Nou simpel… er is een groep Bankastraatbewoners die er bij de gemeente op aandringt dat hun straat een straat wordt waar het verkeer voortaan nog maar één kant op kan. Dit omdat de Bankastraat (smaller dan voorheen dankzij een recente herinrichting) in de afgelopen jaren een steeds drukkere verkeersader is geworden. Gevolg: op sommige momenten past het allemaal nog maar nét… of beter gezegd, nét niet, want het schijnt er tegenwoordig niet eens zo heel uitzonderlijk te zijn dat de zich moeizaam voortbewegende auto’s in de twee elkaar tegemoet komende verkeersstromen aldaar, vanwege die krapte nog wel eens een langs de stoep geparkeerd voertuig aantikken. Het afgelopen weekend was het hier trouwens nog eens extra druk vanwege de afsluiting van de N3, maar ook op min of meer ‘reguliere’ dagen is het tegenwoordig een drukte van jewelste op deze doorgangsroute tussen binnenstad en uitvalswegen, waar trouwens ook nog eens structureel harder wordt gereden dan de aldaar toegestane 30 kilometer per uur.
Of álle bewoners achter dit verzoek tot invoering van eenrichtingsverkeer staan is me niet geheel duidelijk. Wat ik wél weet is dat die ‘roep’  alweer wat jaartjes gaande is. In 2018 ‘speelde’ deze kwestie immers ook al, hetgeen in de buurt, laat ik het netjes zeggen, tot enig verschil van inzicht leidde. Bewoners van de nabij gelegen Reeweg Oost lieten destijds weten het namelijk helemáál niet zo’n goed idee te vinden als de Bankstraat (geheel of gedeeltelijk) tot eenrichtingsweg zou worden gebombardeerd, omdat dit dan zou leiden tot meer verkeersdrukte in hún straat. En zo eindig ik deze column zoals ik hem begon, namelijk met wederom een vraag… om precies te zijn, vraag 4: welke verkeersgoeroe gaat deze puzzel ontrafelen?

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s