Dat wordt warrig…zoveel partijen met Dordt in de naam


Over ruim vier maanden, om precies te zijn op 16 maart 2022, gaan we naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Daar is de keuze straks reuze, zeg maar. Op uw stemformulier treft u in maart sowieso de acht ‘usual suspects’ VVD, CDA, GroenLinks, PvdA, SP, ChristenUnie, PVV en SGP aan. Dan zijn er ook nog altijd Beter voor Dordt én de Beter voor Dordt-spijtoptanten, die nu nog even varen onder de vlag ‘Fractie Nijhof’ (ik hoor dat ze ‘Nieuw Dordt’ gaan heten) hetgeen de teller al op tien brengt. D66 doet in maart niet mee wegens interne strubbelingen, maar uit de stofwolken van die strubbelingen duikt zomaar ineens de partij Pro Dordt op. Ook doet dit keer, voor het eerst op dit eiland, de Partij voor de Dieren een gooi naar de prijzen en verder hebben we nog Gewoon Dordt en de Verenigde Seniorenpartij. Of Denk (met een behoorlijk kiezerspotentieel in deze stad) zich ook nog in de strijd gaat mengen is me nog niet duidelijk en verder hoor ik ook nog eens gefluister over een mogelijke deelname van een beweging die zich ‘Samen Dordt’ noemt. Vooralsnog bestaat de Dordtse keuzelijst straks uit minstens 14, maar misschien zelfs wel 16 partijen en op zich is het natuurlijk prachtig dat we straks ‘breed’ kunnen kiezen. Toch zie ik ook een probleem aan de horizon gloren, want zóveel clubjes met Dordt in de naam (Nieuw Dordt, Beter voor Dordt, Pro Dordt, Samen Dordt, Gewoon Dordt) maakt de keuze voor de leek straks wel érg ingewikkeld. Je kunt je trouwens ook nog eens afvragen of al die ‘Dordtse’ partijen zich, los van hun naam, nou ook weer zo héél erg van elkaar verschillen. Daar kun je uren over twisten natuurlijk, maar ik voorzie wél een hoop verwarring. We stemmen straks eigenlijk meer op individuen dan op partijen, maar ach, da’s op zich ook wel weer lollig… zo’n Hele Grote Dordtse Ego Show.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s