De ‘Provocateur des Vaderlands’ woont in Dordt


‘Ik ben er klaar mee. Alle wappies naar een eiland en ga daar met zijn allen dood, als je niet in corona gelooft. Ik ben voor een vaccinatieplicht. Geen prik, dan maak je geen deel meer uit van onze maatschappij.’
Nee, dat zijn niet mijn woorden… het is de letterlijke tekst van een tweet die het Dordtse VVD-raadslid John van der Net afgelopen vrijdag plaatste naar aanleiding van de persconferentie van premier Rutte. Laat ik voorop stellen dat ik het met de inhoud van die tweet niet eens ben; ik ben tegen een vaccinatieplicht , want die is in strijd met de lichamelijke integriteit (en om die reden ook opgenomen in de Grondwet) en ik vind ook zeker niet dat ‘wappies’ naar een eiland moeten om daar, ik citeer slechts, ‘met z’n allen dood te gaan.’ Ook Van der Net’s uitspraak dat ongevaccineerden geen deel meer zouden mogen uitmaken van onze samenleving gaat me te ver. Tóch wil ik het graag een beetje opnemen voor het VVD-raadslid, van wie bekend is dat hij zelden een blad voor de mond neemt. Ik ken de man goed genoeg om te weten dat ‘zijn’ soep meestal niet heter wordt gegeten dan hij hem opdient. Toegegeven… je kunt natuurlijk stellen dat een raadslid zoiets niet hoort te doen (zelfs niet op persoonlijke titel), maar ik moest eerlijk gezegd ook wel weer lachen om de verbale uitspatting van de VVD-rechtsbuiten die, zo zie ik het althans, geen ‘ongelukje’ was, maar een weloverwogen provocatie, bedoeld om reacties uit te lokken. Best bevrijdend trouwens, om ook eens een stem te horen opgaan namens een veelal zwijgende meerderheid. Een nét iets te hard brullende en veelal slecht geïnformeerde minderheid krijgt momenteel toch al véél te veel media-aandacht.
Mochten we in dit land ooit een ‘Provocateur des Vaderlands’ zoeken dan weten we nu dat hij in Dordt woont. Altijd lekker voor het broodnodige evenwicht, zeg maar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s