Een nogal cruciale overgang drie hele maanden sluiten?


Wacht even… lees ik dat nou goed? De Papendrechtse brug is vanaf eind januari volgend jaar voor maar liefst drie maanden aan één stuk achtereen gesloten voor fietsers, scooterrijders en bromfietsers. Da’s toch een grap zeker? Ik dácht dat in eerste instantie namelijk even toen ik dat bericht in mijn krant las. Maar nee hoor, het gaat straks écht gebeuren. En dus zijn forenzen (vooral scholieren denk ik) in die maanden aangewezen op alternatieven. Alleen, wat zijn dan die alternatieven? Niet iedereen kan immers zomaar even ‘omschakelen’ naar de auto? Tuurlijk… er vaart een waterbus tussen Papendrecht en Dordrecht, maar da’s voor veel mensen een prijzig alternatief en voor mensen met late diensten zelfs helemáál geen alternatief. En dan is er natuurlijk ook nog die route via de Baanhoekbrug (bij Sliedrecht), maar voor een deel van de forenzen (afhankelijk van herkomst en bestemming) is dat wel érg ver omrijden.
En natuurlijk begrijp ik dat het fietspad op de Papendrechtse brug zo nu en dan een onderhoudsbeurt nodig heeft, maar had een en ander nou niet eerder al (deels) gecombineerd kunnen worden met die werkzaamheden die het afgelopen jaar tóch al aan de N3 gedaan zijn? Of werken er verschillende afdelingen bij Rijkswaterstaat zo dicht mogelijk langs elkaar heen?
Rijkswaterstaat zegt zich nog op andere alternatieven te beraden… maar welke mogelijkheden zijn er dan verder nog? Misschien een strook op de N3 vrij maken en afschermen voor fietsverkeer? Ik denk dat het dáárvoor allemaal nét iets te smal en dus ook te gevaarlijk is. Het enige dat ik me nog zou kunnen voorstellen is dat er in die maanden een bus met een hele grote aanhanger een soort pendeldienst over de brug draait tussen twee parkeerplaatsen. Dáárin (in die aanhanger dus) kun je dan je fiets zetten en vervolgens instappen in die bus die je naar de overkant brengt. Of is dat een iets té creatieve gedachte?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s