Een prachtig initiatief van Inge en Suzan


Zullen we weer eens iets liefs voor elkaar doen? Misschien vindt u dat een wat ongebruikelijke openingszin voor deze columnist, maar eerlijk is eerlijk, we zijn momenteel met z’n allen nou niet bepaald in ons allerbeste doen. Ik ga hier vandaag dan ook geen eh ‘prikkie-wel-prikkie-niet-discussie’ opvoeren hoor… daar heb ik even mijn buik van vol. Nee, ik wil u even herinneren aan de tijd dat we hier op dit eiland nog iets voor elkaar over hadden. Nou ja, dat hebben we, even los van al die pandemiefrustraties, eigenlijk nog steeds toch? Het is ook om die reden dat ik vanaf deze plek graag aandacht wil besteden aan een prachtig initiatief van PvdA-raadslid Inge Stevens en Suzan de Groot van de stichting Geef Het Dordt. Zij hebben een actie opgezet om mensen die het in de decembermaand financieel nét even wat moeilijker hebben, een handje te helpen. Die mensen moeten de komende tijd namelijk pittige keuzes maken, want ook zij willen vanzelfsprekend die dingen doen, die u en ik ook zo graag doen, namelijk cadeautjes kopen voor dierbaren, een kerstboom in huis halen, een feestelijke maaltijd op tafel zetten… dat soort dingen dus. Vanuit verschillende organisaties krijgen sommige mensen kerstpakketten met etenswaren ‘toegeschoven’ en da’s natuurlijk prachtig, maar voor andere producten, bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijke hygiëne, schiet vaak weinig meer over. Om ook die nood te ledigen hebben Inge en Suzan twee grote bakken op ‘strategische plekken’ in Dordt geplaatst die u en ik kunnen vullen met shampoo, tandpasta, maandverband, zeepjes en douchegel. Eén van die bakken staat, net als vorig jaar, in het Stadskantoor en dankzij de medewerking van horeca-exploitant Dennis van Buuren, staat er nu ook zo’n bak bij poffertjessalon Visser. De producten die hierin verzameld worden zullen door de Voedselbank keurig worden gedistribueerd. Ik zeg: laten we, als ‘Schapetrotse’ Dordtenaren onder elkaar, die decembermaand voor iedereen een beetje mooier maken.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s