Goeie voornemens? Daar zit m’n hele jaar propvol mee


Goeie voornemens voor het nieuwe jaar? Mwoah… even los van dry-januari heb ik die eigenlijk nooit. Ja, natuurlijk moet ik een paar kilo (en nóg een paar) afvallen en natuurlijk moet ik méér gaan sporten, natuurlijk moet ik m’n Holleedertje dit jaar gewoon in de schuur laten staan en gaan fietsen, natuurlijk moet ik méér lezen en minder bingewatchen, natuurlijk moet ik mijn werkkamer nu eindelijk eens een keer écht goed gaan leegruimen en ‘herorganiseren,’ natuurlijk moet ik ook een keer dat irritante gaatje in de dakgoot repareren, natuurlijk moet ik dat schilderijtje dat alweer twee jaar tegen een muurtje op de gang geparkeerd staat een keer netjes ophangen en natuurlijk moet ik op zaterdag wat vaker bloemen kopen voor mijn lief. Maar ál die voornemens, die zich inmiddels diep in mijn systeem genesteld hebben, zijn al lang niet meer gekoppeld aan zoiets ‘ordinairs’ als een jaarwisseling. Dat ik al een jaartje of twintig in januari geen druppel alcohol drink is eigenlijk vooral het gevolg van het feit dat december op dat gebied altijd wel weer een tikkie uit de klauwen liep. Ik ben in december namelijk ook nog eens jarig, maar heb eigenlijk (dat zal de leeftijd wel zijn) zelden nog specifieke cadeauwensen. De mensen om mij heen weten wél dat ik van mooie whisky’s hou en zo’n beetje van alles waar de naam Rutte op staat, zodat ik op mijn geboortedag – en vaak óók nog eens rond kerst en Sinterklaas – veel moet uitpakken in de categorie gedistilleerd. Gevolg: in huize Thies wordt vaak nogal rijkelijk geschonken en geklonken in de laatste maand van het jaar. Een stemmetje in mijn hoofd zegt dan altijd: weet je wat? Na afloop van al dat decembergesloeber hou ik het voorlopig even bij koffie en ginger ale en héél gek, dat hou ik ongemerkt steeds langer vol: dry januari duurt bij mij tegenwoordig zo’n beetje tot aan eh… Big Rivers, zeg maar.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s