Een slap en laf tekstje van Blue Amigo


Ik kom er tóch nog even op terug… op mijn waterbus-column van vorige week. Een oplettende lezer wees mij, eind december, op het feit dat het bedrijf Blue Amigo – sinds enkele dagen de exploitant van de ‘Drechtstedelijke’ veerdiensten – de Dordtse Hooijkade in de wintermaanden voortaan zal overslaan. De waterbus vaart vanaf het Zwijndrechtse Veerplein (tot aan het voorjaar dus) elke vijftien minuten rechtstreeks naar de Dordtse Merwekade, steekt vervolgens over naar Papendrecht en koerst dan, via nogmaals de Merwekade weer op Zwijndrecht aan. Kortom, de Hooikade staat dus voortaan altijd tussen oktober en april buitenspel.
Ik vraag me af of het nou écht zoveel voordeliger voor dit vervoersbedrijf is om de Hooikade zes maanden per jaar over te slaan? Of is het een milieudingetje? Ik kan er in ieder geval met mijn verstand niet bij. Ik bedoel: het hele idee achter een veerpont is toch dat je min of meer rechtstreeks naar de overkant kunt? Heen en weer, om wijlen drs. P er maar eens bij te slepen.
En ja, ik weet het, natuurlijk ligt die Merwekade óók aan de overkant, alleen wél een heel stuk verderop. Ik bedoel: je zult toch maar in Zwijndrecht wonen en naar de Grote Kerk willen of misschien even wat plantjes willen kopen bij Vreeken… dan moet je dus (zes maanden per jaar) eerst hélemaal naar de Merwekade varen en vanaf daar dus nog eens twintig minuten (terug)lopen naar de andere kant van de Dordtse binnenstad. Ik zou dat niet bepaald vooruitgang willen noemen. Op de Facebookpagina van de vervoerder wemelt het inmiddels van de klachten over het verdwijnen van de Hooikade als ‘winterhalte.’ Alle klagers krijgen trouwens exact dezelfde onpersoonlijke tekst om de oortjes geslingerd. Daarin wordt het argument gehanteerd dat, en ik citeer, ‘de Hooikade nu eenmaal niet in de opdracht zat.’
Tikkie slap, tikkie laf en eh.. . wat mij betreft een valse start van Blue Amigo.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s