‘Nee, u hóeft niet te óverbieden, maar het mág wel’


Het is volgens mij formeel niet strafbaar, maar laten we nou eerlijk zijn, echt ‘kies’ zou je het nou ook weer niet kunnen noemen. Waar ik het over heb? Over een projectontwikkelaar die potentiële kopers uitnodigt om te óverbieden op nog te bouwen woningen, waarvan de prijs al van te voren bekend gemaakt is. Komt dat voor dan? Ja, steeds vaker en tegenwoordig dus ook in Dordrecht. Waar? Bij dat nieuwe appartementencomplex aan de Spuiboulevard, dat projectontwikkelaar Van Pelt, na eindeloos uitstellen, nu eindelijk eens gaat laten bouwen op de plek waar zich nu nog het voormalige ANWB-kantoor bevindt. Daar komen appartementen, vanaf een tonnetje of vier geloof ik en daar kun je nú al op inschrijven.
In een brief die makelaar Waltmann, namens Van Pelt aan belangstellenden heeft toegezonden (die brief kwam, héél gek, toevallig ook in mijn mailbox terecht) kom ik de volgende tekst tegen. Ik citeer: ‘Een aantal van u heeft de vraag gesteld of u moet opbieden. Het antwoord is NEE. Uiteraard hoeft u niet op te bieden.’
Je zou dus denken… niks aan het handje, maar vlak daaronder lees ik de volgende woorden. ‘Wij geven alleen een aantal mogelijkheden aan waardoor u uw kans om uw droomappartement toegewezen te krijgen, kunt vergroten (…) maar dit is dus niet verplicht.’
Even verderop in de brief komt dan tóch de aap uit de mouw: ‘Het gebruik maken van de mogelijkheid om een opbod te doen, vergroot uw kans op toewijzing.’
Kortom, de makelaar zegt (namens de projectontwikkelaar, die de brief ondertekende): nee, u hóeft niet op te bieden, maar eh… het mág wel en weet u wat? Dat zou zomaar nog eens kunnen helpen ook.
En dát is simpelweg schandalig, want hier worden, in een toch al gestreste woningmarkt, mensen snoeihard tegen elkaar uitgespeeld. Van ‘Rupsje Nooitgenoeg’ Van Pelt kón je dit verwachten, maar dat een gerenommeerd makelaarskantoor als Waltmann aan dit achterbakse ‘boevenspel’ meewerkt verbaast me in hoge mate.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s