Beetje slappe website van de ‘Dordtse’ PVV


Hoe presenteren de 16 partijen die, straks in maart, deelnemen aan de gemeenteraadverkiezingen zich aan de kiezer? Net zoals vier jaar geleden doe ik hiernaar ook dit keer weer een vergelijkend warenonderzoekje. Wellicht ten overvloede zeg ik daarbij dat ik dit, naar eer en geweten, probeer los te koppelen van mijn persoonlijke voorkeuren. Op wie u straks gaat stemmen moet u immers zelf weten… waar ik in dit los-vaste ‘rubriekje’ vooral naar kijk is naar de manier waarop de deelnemende partijen hun boodschap, via hun respectievelijke websites (en de sociale media) uitdragen. Kortom ik ben ‘op jacht’ naar partijprogramma’s, naar speerpunten én naar de mensen achter de partijen en hun concrete ideeën voor de stad. Die trof ik tot op heden bij nieuwkomers Op Ons Eiland en MOEDD té mondjesmaat aan en dus ga ik daar later deze maand nóg maar een keer een digitaal kijkje nemen. Debutant Partij voor de Dieren, zo concludeerde ik gisteren, manifesteert zich wél sterk en ‘ready to rumble’ via haar website, al moet deze partij zich straks in de raad (want daar gaan ze zéker inkomen) natuurlijk nog bewijzen. Vandaag de PVV, die vier jaar geleden haar intrede in de Dordtse raad deed met drie zetels. In 2018 had de Dordtse afdeling van deze partij nog geen eigen website. Die is er nu wél, maar hij is niet bepaald sterk. Ik had van de PVV verwacht dat ze, zeker via hun eigen digitale ‘podium,’ wat meer eh… pit zouden uitstralen; het is nu allemaal nét een tikkie te bescheiden en te weinig concreet. In de Tweede Kamer voert de PVV, bij monde van Wilders, vaak het hoogte woord, maar op de Dordtse PVV-website is die ‘Wilders-power’ (wát je daar inhoudelijk ook van mag vinden) nauwelijks te bekennen: de standpunten zijn té algemeen, de fractie presenteert zich té afstandelijk en de website is summier en erg statisch. Hier moet écht snel een deskundige ‘overheen.’

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s