Website Denk laat veel te wensen over…


Over vijf weken zijn er gemeenteraadsverkiezingen en in aanloop naar die ‘stemdriedaagse’ (14, 15 en 16 maart) ben ik al weer een tijdje bezig met een ‘vergelijkend warenonderzoekje’ naar de wijze waarop de deelnemende partijen zich aan de kiezer presenteren. Vandaag DENK, een partij met, laat ik zeggen, serieuze mogelijkheden op dit eiland, waar immers relatief veel mensen wonen met een Turkse achtergrond. Ik schat de partij op voorhand zelfs in op een zeteltje of drie in de Dordtse raad en mocht dat daadwerkelijk gaan lukken dan zou dat natuurlijk een knap debuut zijn. Toch vind ik dat de Dordtse afdeling van deze partij zich er, qua website, een beetje ál te makkelijk van afmaakt. Daarop is namelijk behoorlijk wat aan te merken. Eigenlijk heeft de partij niet eens een eigen website; er hangen hooguit wat digitale takjes aan de boom van de moederpartij en daarop kom ik, na enig zoeken, een fraaie afbeelding van de kandidaten tegen. Maar als ik op hun namen klik kan ik blijven klikken tot ik een ons weeg en kom ik over de lokale ‘Denkers’ dus nauwelijks méér te weten. Ook is er op die Dordtse DENK-pagina’s nergens iets te vinden over lokale stand- of speerpunten en dat is, wat mij betreft, toch écht een gemiste kans. Of gaan ze er bij DENK voor het gemak maar even van uit dat de achterban tóch wel op de ‘eigen’ partij stemt? Nee toch, mag ik hopen? De DENK-kandidaten (niet alleen in Dordt, maar in héél Nederland) verkondigen nou juist zo fanatiek het evangelie dat ze er niet alleen voor moslims en/of mensen met Turkse roots zijn.
Nu moet ik toegeven dat DENK Dordrecht op Facebook wél behoorlijk actief is. Daar stellen de Dordtse kandidaten zich met filmpjes voor en kom je, na enig scrollwerk, uiteindelijk toch wel een paar Denk-ideeën, -plannen en -uitgangspunten tegen. Da’s mooi natuurlijk, maar die website laat toch écht te wensen over.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s