Geen idee óf ze bij Op ons Eiland wel iets willen…


Was ik misschien te vroeg met mijn vergelijkend warenonderzoekje? Al sinds begin februari spit ik voor u alle websites en Facebookpagina’s door van de politieke partijen die, straks in maart, op dit eiland met elkaar de stemmenstrijd aangaan. Laat ik beginnen met het antwoord op die vraag. Nee, natuurlijk is anderhalve maand vóór de gemeenteraadsverkiezingen, niet te vroeg voor zo’n inventarisatie. Het lijkt me niet meer dan logisch dat de maar liefst 16 hier deelnemende partijen hun plannen en ideeën dan al lang en breed hebben opgesteld. Toch kwam ik, na mijn eerste voorzichtige ‘rondje langs de velden’ al snel tot de conclusie dat bij sommige partijen het credo ‘deelnemen is belangrijker dan winnen’ hoogtij viert. Zo constateerde ik dat de debutanten MOEDD, DENK en Op Ons Eiland er, voor wat betreft de presentatie van hun speerpunten, kennelijk nog niet helemaal klaar voor waren. Op de websites van MOEDD en DENK trof ik hooguit wat vage kretologie aan en de website van Op Ons Eiland (OOE) bestaat tot op heden nog altijd uit slechts een partijlogootje. Ook op de Facebookpagina van deze partij is het, met drie commentaarloze fotootjes van de lijsttrekker, nog altijd raden naar wat OOE nou precies wil. Hopelijk gaan ze hier, nog vóór de verkiezingen, het licht zien, anders zie ik het voor deze club somber in. Bij MOEDD en DENK hebben ze zich mijn kritiek wél aangetrokken. Op de website van MOEDD tref ik inmiddels een uitvoerig partijprogramma aan en presenteert lijstaanvoerder en voormalig BVD’er Loudy Nijhoff zich met een filmpje en een verhaal. Bij de Dordtse tak van DENK zijn ze nu ook wakker; toen gisteren mijn column over het ontbreken van hun partijprogramma op de Facebookpagina van deze krant verscheen, plaatste DENK daar meteen een linkje onder. Die bracht me bij een goed doordacht en zeer leesbaar programma voor Dordt. Een compliment voor MOEDD en DENK is hier dan ook op z’n plaats.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s