FVD schiet hier uit de losse pols met wat hagel


Dit is alweer mijn zesde column waarin ik, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van medio maart, de ‘presentatie’ van deelnemende partijen onder de loep neem. Die serie zal nog wel even duren, want in Dordt strijden straks maar liefst 16 partijen om ‘slechts’ 39 raadszeteltjes en dus voorzie ik hier een ware stoelendans. Nogmaals wil ik benadrukken dat ik me in deze reeks niet zozeer bezig hou met de politieke kleur van de deelnemers, maar vooral met de wijze waarop zij zich, met name via hun websites en de sociale media, manifesteren. De kernvraag daarbij is: verschaffen de deelnemers u en mij (de kiezer dus) die informatie die nodig is om straks een afgewogen keuze te kunnen maken? Vandaag Forum voor Democratie. Die club debuteert in Dordt maar heeft volgens mij geen flauw idee wat het hier eigenlijk komt doen. Goed, er is een persberichtje uitgebracht, waarin gepleit wordt voor stoppen met alle coronamaatregelen, windmolens en AZC’s en voor eh… meer veiligheid en lagere energierekeningen, maar dat soort oppervlakkige kretologie is in mijn ogen niets meer of minder dan strooien met pepernoten tijdens een Sinterklaasintocht. Bij dit soort populistisch strooigoed blijft het verder ook, want er bestaat geen lokale Forumwebsite en op de landelijke site van deze partij is er verder hélemaal niks over Dordrecht terug te vinden. Ook de Facebookpagina van de Dordtse Forumtak (met daarop wat fotootjes van ‘De Grote Leider’) is al vier jaar niet meer ververst. Over de beoogde lijsttrekker, ene Ruby Pichel, is nauwelijks iets terug te vinden. Ik zie dat ze soort eh…  ‘life-coach’ is met een pastelgetinte website, maar over haar politieke drijfveren en plannen voor de stad kom ik verder nergens ook maar één letter tegen… laat staan over eventuele andere figuren op de FVD-kieslijst. Mijn conclusie: de FVD, dit jaar deelnemend in 50 Nederlandse gemeentes, schiet wat arrogant uit de losse pols met hagel… tja, dan raak je altijd wel iets.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s