Partij voor de Dieren komt knap voor de dag…


Net zoals ik dat vier jaar geleden al deed doe ik, in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen (medio maart), wederom een vergelijkend warenonderzoekje naar de wijze waarop de 16 deelnemende partijen zich, vooral via hun websites, aan de kiezer presenteren. Afgelopen zaterdag constateerde ik dat ‘nieuwkomers’ MOEDD en Op Ons Eland (beiden voortkomend uit Beter voor Dordt) op dat gebied nog veel werk aan de winkel hebben, aangezien beide partijen, laat ik het netjes zeggen, digitaal nog wat achter lopen. Vandaag stort ik mij op de Partij voor de Dieren. Deze, eveneens ‘debutant’ (deelname in Dordt hing overigens al wat jaartje in de lucht) maakt direct indruk met een prachtige, eigentijdse website. Daar moet ik eerlijkheidshalve wél bij vermelden dat de lokale afdelingen van deze partij, in technisch opzicht, kunnen leunen op het eh… hoofdkantoor, zeg maar. Alle afdelingswebsites zijn immers min of meer ‘afgeleiden’ van de landelijke site. Qua vormgeving (ook filmpjes) en technische mogelijkheden zit dat hier wel snor dus.
Maar niet alleen vormtechnisch, ook inhoudelijk staat de website van de Partij voor de Dieren als een huis: de kandidaten stellen zich met foto’s en leesbare teksten aan de kiezers voor en het ‘programma voor Dordt’ is eenvoudig te vinden en, net als die presentatieteksten, ook lekker makkelijk leesbaar en ook zeer concreet. Logischerwijs kom je op de website van deze partij vaak termen als duurzaamheid, klimaat, dierenwelzijn en biodiversiteit tegen, maar de Dordtse afdeling heeft in tien zogeheten speerpunten wel degelijk zeer concrete ideeën voor ‘haar’ ideale Dordt van de toekomst.  Een kleine greep daaruit: Chemours moet weg, meer bomen, struiken en bloemen in de stad, Dordt moet in 2030 volledig ‘energieneutraal’ zijn en verder… stoppen met houtstook, minder auto’s en meer fietsers in de stad.
Daar kunt u het natuurlijk wél of niet mee eens zijn, maar duidelijk is het allemaal in ieder geval zeker. Conclusie: een helder programma en een vrolijke uitstraling op een tip-top-website. De Partij voor de Dieren presenteert zich knap.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s