Dit is bijna sméken om nul zetels…


In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ga  ik – nét als vier jaar geleden – maar weer eens een vergelijkend warenonderzoekje doen. Hoe? In eerste instantie door de websites van de hier straks 16 deelnemende partijen uitvoerig door te spitten, op jacht naar  verkiezingsprogramma’s en leuke ideeën. Ook hoop ik daar de mensen ‘achter’ die partijen wat beter te leren kennen. En even voor alle duidelijkheid: dit alles staat los van mijn persoonlijke politieke voorkeuren.
Laat ik beginnen met de nieuwkomers; die moeten zich immers nog profileren dus zij zullen, zo verwachtte ik althans, digitaal behoorlijk in de bus blazen. Maar dát viel tegen; toen ik bijvoorbeeld een potje ging ‘googelen’ op de BVD-spijtoptanten die straks onder de naam Op Ons Eiland een gooi naar de prijzen willen doen, vond ik helemaal niks. Toegegeven… de website ‘oponseiland.nl’ is wel vastgelegd, maar je komt er, behoudens een partijlogootje, nog geen letter tegen. Een gemiste kans, wat mij betreft.
Die andere club met BVD-roots heet MOEDD (Mooi, Open, Eerlijk en Duurzaam Dordrecht) en onder die naam tref ik wél een website aan. Jammer alleen dat MOEDD als logo een schapen-krullebolletje gekozen heeft, wat ernstig doet denken aan het logo van concurrent Gewoon Dordt.
De website van MOEDD zal ik maar beschouwen als een eh… goedbedoeld beginnetje. Hij is namelijk slaapverwekkend en die paar teksten die ik er aantref zitten vol dooddoeners als ‘Wij willen een nieuw politiek klimaat creëren’ en ‘Wij willen burgers hun stem teruggeven.’ Waar heb ik dat nou toch eerder gehoord? Verder stelt de partij, en ik citeer, ‘voor een burgerraad’ te zijn. Hoezo burgerraad? Zitten er in de huidige raad dan geen burgers maar marsmannetjes? Een heus partijprogramma tref ik ook al niet aan op de website van MOEDD… wél veel kretologie. Dit soort vaagheid is bijna sméken om nul zetels. Mijn conclusie: voor MOEDD en Op Ons Eiland is er, qua presentatie, nog veel werk aan de winkel.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s